Kadayıfları 0,5 cm uzunluğunda kesin. Tereyağını orta ısıdaki ocakta eritin. Kadayıfları ilave edip rengi altın sarısı oluncaya kadar sürekli karıştırarak kavurun. Ocaktan alın. Soğuduktan sonra Antep fıstıklarını ilave edin ve karıştırın.
Hurmaları küçük küpler şeklinde doğrayın.
Toz şeker, irmik ve unu tencereye alın. İyice karıştırın. Sütü ilave edip orta ısıdaki ocakta el çırpıcısı ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve 3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın, tereyağı ve şekerli vanilini ilave edip karıştırın. 5 dakika bekletip krem şantiyi ilave edin ve 2-3 dakika karıştırın. Hurmaları ekleyip karıştırın ve 35-40 dakika soğumaya bırakın.
Kadayıflı karışımı geniş bir tabağa alın. İki yemek kaşığı yardımı ile tatlıdan bir parça alıp kadayıfların üzerine alın. Tatlının üzerini kaplayacak şekilde eliniz ile kadayıf serpin ve tatlıyı avucunuzda nazikçe yuvarlayıp servis tabağına alın. Tamamını bu şekilde hazırlayın. Buzdolabında soğuduktan sonra servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar