Sütü tencereye alın ve üzerine sütlaç poşetini boşaltın. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 5 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Süre sonunda ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın.
Bademleri tavaya alın ve orta ısıdaki ocakta pembeleşinceye kadar karıştırarak 1-2 dakika kavurun.
Tel kadayıfları 2 cm uzunluğunda şeritler şeklinde kesin. Tavayı orta ısıdaki ocağa alın ve tereyağını ilave edin. Eriyince tel kadayıfları koyun ve pembeleşinceye kadar 2-3 dakika kavurun. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Sütlacı, aralara badem ve tel kadayıf koyarak kuplara paylaştırın. Bekletmeden servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar