Ispanakları yıkayın ve sap kısımlarını ayıklayın. Yaprak kısımlarını çok ince doğrayın. Üzerine yarım çay kaşığı tuz serpin ve karıştırın. 5 dakika bekletip ıspanakları eliniz ile sıkıp suyunu çıkarın. Üzerine tulum loru ve sıvı yağı ekleyip karıştırın.
Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Üzerine tuz, su, sıvı yağ ve yumurtayı ekleyin. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur haline gelinceye kadar yoğurun. Üzerini kapatın ve 10-15 dakika bekletin.
Hamuru kısa bir süre yoğurun ve 10 eşit parçaya bölün. Her bir parçayı unlanmış tezgahta 0,5 cm kalınlığında yuvarlak açın. Bu yuvarlakların üzerine 1,5-2 yemek kaşığı dolgu malzemesi yayın. İkiye katlayarak kapatın ve kenarlarını parmaklarınızın ucu ile bastırarak yapıştırın. Üzerlerini kapatın.
Yapışmaz yüzeyli bir tavayı orta ateşte ısıtın. 1 çay kaşığı sıvı yağ döküp tavayı oynatarak yayılmasını sağlayın. Hazırladığınız hamurları kızgın tavada pembeleşinceye kadar arkalı önlü çevirerek pişirin. Tavaya her seferinde sıvı yağ dökerek tamamını bu şekilde pişirin. Sıcakken üzerlerine tereyağı sürün. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.
İlgili Tarifler
Hamur işi
Hamur işi
Hamur işi