Unu eleyin. Yarısını ayrı bir kaba alın, mayayı ilave edin ve karıştırın. Üzerine toz şeker, tereyağı ve ılık sütü ekleyin. Kalan unu azar azar ilave ederek yumuşak ve hafif ele yapışan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini kapatın ve 40-45 dakika bekletin.
Kalıbı tereyağı ile yağlayın.
100 g tereyağı, esmer şeker ve tarçını bir kaba alıp kaşık ile iyice karıştırın.
Mayalanan hamuru hafif unlanmış tezgaha alın. Hamuru birkaç kez içe doğru katlayarak yoğurun. Merdane ile 30x36 cm boyutlarında açın. Hazırladığınız tarçınlı dolguyu hamurun üzerine sürün ve kısa kenarından başlayarak rulo şeklinde sarın. Hazırladığınız ruloyu eliniz ile yuvarlayarak 36 cm uzunluğuna getirin. 2,5 cm genişliğinde dilimleyin. Kalıba aralıklı sıralayın, üzerini kapatın ve 20 dakika bekletin.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
İkinci mayalanması tamamlanan hamurları fırına alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Süt ve vanilinli sosu tencereye alıp orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.
Çöreklerin üzerine vanilinli sos dökün ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Hamur işi
Hamur işi
Hamur işi