1 litre sütü bir tencereye koyup üzerine 2 poşet pudingi ilave edin ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp 25 g margarini ilave edin ve 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp margarin ile yağlanmış 25 cm çapındaki kalıba dökün. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına koyun ve 3 saat bekletin.
Unu eleyip şekerli vanilin, toz şeker ve tuzu ilave edip karıştırın. Yumurta, margarin, limon kabuğu rendesi ve limon suyunu ekleyip iyice yoğurun. Hamurun üzerini kapatıp buzdolabında 2 saat bekletin.
Fırın tepsisini yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Süre sonunda hamuru tekrar yoğurun. Merdane ile 0,5 cm kalınlığında açıp tavşan şeklindeki kurabiye kalıbı ile kesin. Fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Buzdolabındaki pudingi çıkarıp bir bıçak yardımı ile kenarlarını yavaşça kalıptan ayırın. Ters çevirerek servis tabağına çıkartın. Kurabiyeleri pudingin kenarlarına sıralayın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar