Flag

Ahududulu Dikey Pasta

Yaklaşık 6 - 8 dilim
Orta
30 dk.
Badem ve ahududulu dikey pasta tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Pandispanya
1,5 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
4yumurta
1 çay bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1 yemek kaşığıDr. Oetker Pudra Şekeri
Dolgu
1 paketDr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
1,5 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
50 gyumuşak margarin
1 su bardağıahududu
1 su bardağıkabuksuz badem
Süslemek için
1 poşetDr. Oetker Pasta Süsü - Kalp

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
Picture - Dr. Oetker Pasta Süsü - Kalp
1

Ön hazırlık

32x40 cm boyutlarında pişirme kağıdı kesin ve fırın tepsisine serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 200 °C

Turbo pişirme: 190 °C

2

Pandispanyanın hazırlanışı

Un ve hamur kabartma tozunu bir kaba alın ve karıştırın. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alıp mikser ile yaklaşık 5 dakika çırpın. Şekerli vanilin ekleyip kısa bir süre daha çırpın. Hazırladığınız un karışımını azar azar ekleyerek çırpmaya devam edin. Hamuru kenarlarında 1 cm boşluk kalacak şekilde pişirme kağıdının üzerine yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 7 - 8 dakika


35x45 cm boyutlarında pişirme kağıdı kesin ve üzerine 1 yemek kaşığı pudra şekerini serpin. Fırından çıkardığınız pandispanyayı bekletmeden hazırladığınız pişirme kağıdının üzerine ters çevirerek koyun ve soğumaya bırakın.

3

Şekillendirme ve dolgu

Soğuyan pandispanyayı pişirme kağıdından dikkatlice ayırın. 8 cm genişliğinde 4 adet şerit olacak şekilde kesin.

Pasta kremasını margarin ve süt ile tarifine göre çırpın. Düz bir servis tabağına kenarlarından taşacak şekilde streç film serin. Pandispanya şeritlerinin üzerine 0,5 cm kalınlığında pasta kreması sürün. Üzerlerine ahududuları ve ikiye bölünmüş bademleri sıralayın. Pandispanyalardan birini kısa kenarından başlayarak rulo şeklinde sarın. Sarmayı tamamlayınca ikinci bir şerit ile birleştirip üzerine sarmaya devam edin.Bu şekilde devam ederek tüm şeritleri sarın. Ruloyu yan yatırarak servis tabağına alın ve etrafını streç film ile kaplayın. Buzdolabına alın ve 40-45 dakika bekletin. Kalan pasta kremasını pastayı kaplamak için buzdolabında bekletin.

4

Kaplama ve süsleme

Pastadan streç filmi çıkarın. Beklettiğiniz kremayı mikser ile kısa bir süre çırpın ve pastayı kaplayın. Tekrar buzdolabına alın ve 1 saat bekletin. Pasta süsleri ile süsleyin ve servis yapın.