Flag

Çikolatalı Gurme Pasta

6 - 8 dilim
Orta
280 dk.
Bol çikolatalı pasta sevenler için ideal bir tarif.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)

Malzemeler

Hamur
1,5 çay bardağıun
1,5 yemek kaşığıDr. Oetker Kakao
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2yumurta
1 çay bardağıtoz şeker
50 gyumuşak margarin
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
Üzeri için
1,5 çay bardağıkrema (%35 yağlı)
150 gbitter çikolata

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un, kakao ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine margarin, şekerli vanilin ve un karışımını ekleyip orta devirde 2 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Fırından çıkarın.

3

Üzerinin hazırlanışı

Kremayı küçük bir tencereye alın ve kısık ateşte arada karıştırarak ısıtın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın, çikolatayı ilave edin ve eriyinceye kadar karıştırın. Oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletip kalıptaki kekin üzerine dökün. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 2 saat bekletin. Dilimleyerek servis yapın.