Kalıbı tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Çikolata parçalarını mutfak robotuna alın ve birkaç kez çalıştırıp ufalayın. Tereyağını çırpma kabına alın. Mikser ile kremsi bir yapı olunşuncaya kadar yaklaşık 2 dakika çırpın. Toz şekeri azar azar ilave ederek 2 dakika daha çırpmaya devam edin. Süre sonunda şekerli vanilini ekleyin. Yumurtaları teker teker ekleyerek 2 dakika daha çırpmaya devam edin. Un ve hamur kabartma tozunu ilave edin ve düşük devirde 1 dakika çırpın. Çikolata parçalarını ekleyip kaşık veya spatula ile karıştırın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Süre sonunda keki fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Glazürü bir kaseye alın ve üzerine sütü azar azar ekleyerek karıştırın. Kırmızı jel renklendiriciyi ilave edin ve karıştırın. Soğuyan kekin üzerine yayın. Bekletmeden pasta süslerini serpin. Glazür donuncaya kadar bekletip dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta