Flag

Ispanaklı Mantarlı Ekmekler

8 adet
Orta
35 dk.
Küçük ekmekler ikiye kesilip nefis malzemeler ile fırınlanıp servis ediliyor.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
4,5 - 5 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hızlı Maya
1 tatlı kaşığıtuz
1 tatlı kaşığıtoz şeker
1 çay kaşığıkimyon
50 goda sıcaklığında tereyağı
1yumurta akı
1,5 su bardağıılık süt
1yumurta sarısı
Ekmekleri kızartmak için
25 gtereyağı
Üzeri için
25 gtereyağı
4 - 5 adetdilimlenmiş mantar
8 - 10 adetıspanak yaprağı
1 - 2 yemek kaşığıçam fıstığı
Sarımsaklı mayonez
8 dilimcheddar peyniri
8 adetince dilimlenmiş kaşar peyniri
2 - 3 çay kaşığırendelenmiş parmesan peyniri

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Hızlı Maya
1

Hamurun hazırlanışı

Fırın tepsisini tereyağı ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Unu eleyin. 4,5 su bardağını derin bir kaba alın, maya, tuz, toz şeker ve kimyonu ilave edip kaşık ile karıştırın. Tereyağı, yumurta akı ve ılık sütü ekleyin. Kalan unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru tezgaha alın ve 4 eşit parçaya bölün. Her birini eliniz ile yuvarlayın ve fırın tepsisine sıralayın. Üzerlerini kapatın ve ılık ortamda 15-20 dakika bekletin.

2

Şekillendirme ve pişirme

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Mayalanan hamurların üzerine yassılaşması için eliniz ile hafifçe birkaç kez bastırın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Fırından çıkarın ve üzerine bir bez örterek soğumaya bırakın.

3

Üst malzemelerin hazırlanışı

Tereyağını bir tavaya alın ve orta ateş üzerinde ısıtın. Mantarları ekleyip kızartın ve kenara alın. Ispanak yapraklarını yıkayın ve üçe kesin. Çam fıstıklarını tavada hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Soğuyan ekmekleri enlemesine ortadan ikiye kesin. İç kısımlarına tereyağı sürün ve yağlı kısımlarını yapışmaz yüzeyli tavada kızartın.

4

Üzerinin hazırlanışı ve servis

Fırının üst ızgara programında 200°C'ye ayarlayıp çalıştırın. Ekmeklerin iç kısımlarına sarımsaklı mayonez sürün, cheddar peyniri, kaşar peyniri, ıspanak yaprakları ve kızarttığınız mantarları sıralayın. Üzerlerine rendelenmiş parmesan peyniri serpin. Fırının orta rafında peynirler eriyinceye kadar yaklaşık 4-5 dakika bekletin. 


Süre sonunda fırından çıkarın, üzerlerine çam fıstıklarını sıralayın ve bekletmeden servis yapın.