Ispanakların yapraklarını yıkayıp ince doğrayın. Üzerine tuzu serpin ve 10 dakika bekletin.
Beklettiğiniz ıspanakları eliniz ile hafifçe ovun. Fazla suyunu çıkarmak için eliniz ile sıkın. Üzerine tulum loru ve karabiberi ekleyip karıştırın.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Un karışımını derin bir kaba boşaltın. Üzerine margarin, yoğurt, sıvı yağ ve ambalajdan çıkan kurutulmuş yeşillik karışımını ilave edip yoğurun. Hamuru 13 eşit parçaya bölün, her birini yuvarlayıp 6-7 cm çapında daire şeklinde açın. İç malzemeyi paylaştırarak hamurların ortalarına koyup ikiye katlayarak poğaça şeklinde kapatın. Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine sıralayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 22 dakika
Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.
İlgili Tarifler
Hamur işi
Hamur işi
Hamur işi