Flag

Kalp Desenli Rulo Pasta

Yaklaşık 8 - 10 dilim
Orta
30 dk.
Kırmızı renkli hamur ile kalpler oluşturarak hazırlanan kakaolu rulo pasta.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Renkli hamur
1yumurta
0,5 çay bardağıtoz şeker
1 tatlı kaşığıeritilmiş tereyağı
0,5 su bardağıun
25 - 30 damlaDr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
Kakaolu hamur
0,5 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 - 2 yemek kaşığıDr. Oetker Kakao
3yumurta
1 çay bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
0,5 çay bardağısıvı yağ
Rulo için
1 yemek kaşığıDr. Oetker Pudra Şekeri
Dolgu
1 poşetDr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
2 çay bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
1 çay bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
1

Ön hazırlık

30x35 cm boyutlarında pişirme kağıdı kesin ve fırın tepsisine serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C

2

Renkli hamurların hazırlanışı

Yumurta, toz şeker, eritilmiş ve soğutulmuş tereyağını bir çırpma kabına alın. Mikser ile 2 dakika çırpın. Unu ekleyin ve bir süre daha çırpın. Kırmızı jel renklendiriciyi ekleyip kısa bir süre daha çırpın. Hazırladığınız hamuru pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun ve ucunu ince kesin. Fırın tepsisine serdiğiniz pişirme kağıdının üzerine küçük kalpler şeklinde aralıklı sıkın.

3

Kakaolu hamurun hazırlanışı

Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu bir kaba alın ve karıştırın. Ayrı bir çırpma kabına yumurta, toz şeker ve şekerli vanilini alın. Mikser ile 3 dakika çırpın. Sıvı yağı ilave edin ve kısa bir süre daha çırpın. Mikseri düşük devire alın, hazırladığınız un karışımını ekleyin ve 1 dakika daha çırpın. Hazırladığınız hamuru fırın tepsisindeki kalplerin üzerine her tarafına eşit gelecek şekilde gezdirerek dökün. Kaşığın tersi ile bastırmadan yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 12 dakika


35x45 cm boyutlarında pişirme kağıdı kesin ve üzerine 1 yemek kaşığı pudra şekeri serpin. Fırından çıkardığınız keki bekletmeden hazırladığınız pişirme kağıdının üzerine ters çevirerek koyun. Üstte kalan pişirme kağıdını çıkarın. Keki, desenler altta kalacak şekilde ters çevirin ve pişirme kağıdı ile birlikte rulo şeklinde sarın. Bu şekilde soğumaya bırakın.

4

Dolgu ve servis

Pastacı kremasını 2 çay bardağı soğuk süt ile çırpın. Krem şantiyi 1 çay bardağı soğuk süt ile çırpın. İkisini birleştirip 1-2 dakika daha çırpın. Soğuyan keki açın ve hazırladığınız kremayı üzerine yayın. Pişirme kağıdını ayırarak rulo şeklinde sarın ve servis tabağına alın. Buzdolabında 1-2 saat bekletin ve dilimleyerek servis yapın.