Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin veya margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Yumurta aklarını köpük haline gelinceye kadar 1-2 dakika çırpın. Toz şekerin 1/3'ünü ilave edin ve 2-3 dakika çırpın. Yumurta sarıları ve suyu ayrı bir kapta kısa bir süre çırpın. Kalan toz şeker ve şekerli vanilini ilave edip 2-3 dakika çırpın. Yumurta aklarını ekleyip kaşık veya spatula ile alttan üste doğru kabarıklığını fazla söndürmemeye çalışarak yavaşça karıştırın. Un, nişasta ve hamur kabartma tozunu karıştırıp yumurtalı karışımın üzerine eleyin. Spatula ile hamur haline gelinceye kadar yavaşça karıştırın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika
Fırından alın. 5 dakika sonra pandispanyayı kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.
2 su bardağı sütü çırpma kabına alın. Üzerine 2 poşet krem şantiyi ekleyin ve mikser ile 3-4 dakika çırpın. Krem şantiyi eşit miktarlarda 3 ayrı kaba ayırın. Her birine farklı renkte jel renklendirici ilave edip mikser ile kısa bir süre çırpın. Her bir kremayı farklı krema sıkma torbasına doldurun.
Pandispanyayı üç eşit parça elde edecek şekilde enlemesine kesin. Pandispanyanın üst kısmından çıkan katı ters çevirerek servis tabağına alın. Üzerini kaplayacak şekilde yeşil, sarı ve pembe renkli kremalardan halka şeklinde iç içe sıkın. Küp şeklindeki çileklerin yarısını üzerine sıralayın ve ikinci kat pandispanyayı koyun. Aynı şekilde krema sıkın ve kalan çilekleri üzerine sıralayın. Üçüncü kat pandispanyayı üzerine kapatın. Kalan kremaları pastanın dış yan kısmına ve üzerine renk renk sıkın. Pasta spatulası ile renkleri birbirine hafif karıştırarak pastayı kaplayın. Buzdolabına alın.
Krem şantiyi krema ile 3-4 dakika çırpın. İçinden 1 tatlı kaşığı alıp ayrı bir kaba koyun. 10 damla kırmızı jel renklendiriciyi ekleyin ve iyice karıştırın. Kalan kremaya 20 damla yeşil jel renklendirici ekleyin ve mikser ile kısa bir süre çırpın. Pembe kremayı pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun. Yeşil kremayı yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun.
Pastayı buzdolabından alın. Üzerine yeşil krema ile kaktüs şekilleri sıkın. Kırmızı krema ile üzerlerine minik noktalar sıkın. Kalan yeşil jel renklendirici ile pastanın alt kısmına fırça yardımı ile çim şeklinde çizgiler yapın. Kaktüslerin üzerlerini de bu şekilde süsleyin. Buzdolabında 1-2 saat bekletin ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta