Flag

Karadeniz Ketesi

6 adet
Orta
130 dk.
Kete nedir, kaç çeşidi vardır? Trabzon, Hemşin, Erzincan, Kayseri ketesini mi denesem? Denenmiş tereyağlı mayalı Karadeniz ketesine ne dersiniz?
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

İç malzeme
1,5 çay bardağısıvı yağ
2 su bardağıun
Hamur
4,5 - 5 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Instant Maya
1 tatlı kaşığıtuz
1 su bardağıılık süt
1 su bardağıılık su
50 geritilmiş tereyağı
0,5 çay bardağısıvı yağ
Sürmek için
0,5 çay bardağısıvı yağ
Üzeri için
1yumurta

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Instant Maya
1

İç malzemenin hazırlanışı

Sıvı yağı bir tavaya alıp hafifçe ısıtın. Üzerine unu ilave edip kısık ateşte rengi hafif pembeleşinceye kadar sürekli karıştırarak kavurun. Ocaktan alıp cam bir kaba alın ve arada karıştırarak soğumaya bırakın.

2

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine maya poşetini boşaltın ve kaşık ile karıştırın. Tuz, süt, su, eritilmiş tereyağı ve sıvı yağı ilave edip yoğurun. Hamurun üzerini kapatıp 40 dakika bekletin.

3

Şekillendirme pişirme

Mayalanan hamuru hafif unlanmış tezgahta tekrar yoğurun ve 6 eşit parçaya bölün. Her birini merdane ile 0,5 cm kalınlığında yuvarlak açıp üzerlerine kavurduğunuz unu paylaştırın. Rulo şeklinde sarın ve tezgah üzerinde yuvarlayarak 35-40 cm boyutunda uzatın. Daha sonra bir ucunu sabit tutarak kendi etrafında döndürerek çörek şekline getirin. Merdane ile üzerinden hafiçe bastırarak biraz daha inceltin. 6 hamuru da bu şekilde hazırlayıp pişirme kağıdı serilmiş 2 adet fırın tepsisine sıralayın ve 15 dakika bekletin.


Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Yumurtayı karıştırın ve hamurların üzerine sürün. Tepsileri fırına yerleştirin ve pişirmenin 10. dakikasında tepsi yerlerini değiştirerek belirtilen sürede hafif kızarıncaya kadar pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.