Flag

Karamelli Kurabiye

Yaklaşık 25 - 30 adet
Orta
60 dk.
Lezzetine bayılacağınız karamelli kurabiye nasıl yapılır? Basit, az malzemeli evde yapacağınız bir tarif.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
2,5 su bardağıöğütülmüş ceviz
3 su bardağıöğütülmüş fındık
3yumurta akı
1 çay bardağıtoz şeker
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Kakao
2 - 3 yemek kaşığıun
Karamel sos
1 çay bardağıtoz şeker
2 yemek kaşığıkrema (%35 yağlı)
Süslemek için
25 - 30 adetfındık

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Kakao
1

Ön hazırlık

Fırın tepsisini pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Öğütülmüş ceviz, fındık, yumurta akı ve toz şekeri derin bir kaba alın ve iyice yoğurun. Kakao ve unu ilave edip hamur haline gelinceye yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayın. Parmağınızla basarak ortalarında çukurlar oluşturun. Fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika


Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

3

Karamel sos

Toz şekeri çelik bir bir tavaya alın ve kısık ateşte karıştırmadan eritin. Şekerin tamamı eriyip karamel rengi olduğunda ocaktan alın. Kremayı ilave edin ve pürüzsüz bir yapı elde edinceye kadar karıştırın. Arada karıştırarak soğutun.


Servisten önce kurabiyelerdeki boşluklara karamel doldurun ve birer adet fındık koyun.