Flag

Merengli Çikolatalı Pasta

Yaklaşık 8 dilim
Orta
250 dk.
Mereng kaplı çikolatalı bademli pasta.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dr. Oetker Tradition Serisi Kelepçeli Kalıp (Ø 18 cm)

Malzemeler

Hamur
1 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1,5 yemek kaşığıDr. Oetker Kakao
2yumurta
2yumurta sarısı
3 yemek kaşığıtoz şeker
0,5 çay bardağısüt
0,5 çay bardağısıvı yağ
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
Dolgu
1 poşetDr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Kakao
2,5 çay bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
0,5 çay bardağıiri kırılmış kabuksuz badem
Mereng
2yumurta akı
1,5 çay bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1 çay kaşığılimon suyu

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Ön hazırlık

Kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırıp bir kaba eleyin. Yumurta, yumurta sarıları ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 1 dakika çırpın. Üzerine süt, sıvı yağ, un karışımı ve şekerli vanilini ilave edip mikserin düşük devrinde 2 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika


Fırından alın, 5 dakika bekletip kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra pişirme kağıdından ayırın ve enlemesine üçe kesin.

3

Dolgunun hazırlanışı

Pastacı kremasını çırpma kabına boşaltın. Kakaoyu ekleyip kaşık ile iyice karıştırın. Soğuk sütü ilave edin ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın.

4

Pastanın hazırlanışı

Kekin ilk katını pişirme kağıdı serilmiş bir tepsiye alın. Üzerine hazırladığınız pastacı kremasının yarısını yayın ve bademlerin yarısını serpin. Üzerine ikinci kat keki kapatın. Üzerine kalan kremayı yayın ve bademleri serpin. Son kat keki kapatın ve buzdolabında 2-3 saat bekletin.

5

Merengin hazırlanışı ve servis

Fırını ızgara ayarında 220°C'ye ayarlayıp çalıştırın. Yumurta aklarını mikserin yüksek devrinde kar haline gelinceye kadar 2-3 dakika çırpın. Düşük devirde çırpmaya devam ederek pudra şekerini azar azar ilave edin ve 2 dakika daha çırpın. Şekerli vanilin ve limon suyunu ekleyip düşük devirde 1 dakika daha çırpın. Pastanın üzerine yayın. Tatlı kaşığının tersi ile merengin üzerinde şekiller oluşturun. Pişirme kağıdı ile fırın tepsisine alın. Fırının en üst rafına koyun, kapağını tam kapatmadan merengin yüzeyi hafif kızarıncaya kadar bekletin. Fırından çıkarıp oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Pastayı servis tabağına alın ve buzdolabında 20 dakika daha bekletin. Dilimleyerek servis yapın.