Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin. Kenarını tereyağı veya margarin ile yağlayın. Pişirme kağıdından 13x29 cm boyutlarında 2 adet şerit kesin. Bu şeritleri kalıbın kenarına yerleştirerek kenar yüksekliği oluşturun. Fırını belirtilen dereceye göre ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Yumurta aklarını köpük haline gelinceye kadar 1-2 dakika çırpın. Toz şekerin 1/3'ünü ilave edin ve 2-3 dakika çırpın. Yumurta sarıları ve suyu ayrı bir kapta kısa bir süre çırpın. Kalan toz şeker ve şekerli vanilini ilave edip 2-3 dakika çırpın. Yumurta aklarını ekleyip kaşık veya spatula ile alttan üste doğru kabarıklığını fazla söndürmemeye dikkat ederek yavaşça karıştırın. Un, nişasta ve hamur kabartma tozunu karıştırıp yumurtalı karışımın üzerine eleyin. Spatula ile hamur haline gelinceye kadar yavaşça karıştırın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika
Fırından alın, kalıbın kelepçesini ve kenarlardaki pişirme kağıdını çıkarıp pandispanyayı soğumaya bırakın.
Fırının 120°C'ye ayarlayın.
Yumurta akını metal veya cam bir çırpma kabına alın. Tuzu ekleyin ve mikserin yüksek devrinde çırpmaya başlayın. Bu esnada pudra şekerini azar azar ekleyin ve toplam 2-3 dakika çırpın. Limon suyunu ilave edin ve 1 dakika daha çırpın. 0,5 cm çapındaki düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine melek kanadı şeklinde sıkın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Süre sonunda fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Kalan karışımından kalp şeklinde bezeler sıkın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 30 dakika
Vişneleri tencereye alın. Üzerine su, mısır nişastası ve toz şekeri ilave edip nişasta eriyinceye kadar karıştırın. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 1-2 dakika daha karıştırarak pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Pandispanyayı üç eşit parça elde edecek şekilde enlemesine kesin. Pandispanyanın üst kısmından çıkan katı ters çevirerek servis tabağına alın. Sütün 1/3'ü ile ıslatın. Pastacı kremasını 2,5 çay bardağı soğuk süt ile çırpın ve yarısını pandispanyanın üzerine yayın. Üzerine vişnelerin yarısını yayın. Çikolata parçalarının yarısını serpin ve ikinci kat pandispanyayı üzerine kapatın. Kalan sütün yarısı ile ıslatın, kalan pastacı kreması, vişne ve çikolata parçaları ile aynı şekilde hazırlayın. Üçüncü kat pandispanyanın iç kısmını kalan süt ile ıslatın ve ters çevirerek üzerine kapatın.
Pasta kremasını soğuk süt ile 3-4 dakika çırpın ve pastayı kaplayın. Buzdolabına alın ve 2-3 saat bekletin.
Servisten önce bezelerin uç kısımlarına toz altın gıda boyası sürün. Kalpleri pastanın üzerine, melek kanatlarını da kenarına yerleştirin.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta