Flag

Noel Baba

Yaklaşık 4 - 5 kişilik
Orta
140 dk.
Noel Baba şeklindeki kalıpta pişirilen mayalı elmalı kek Dr. Oetker dekor serisi ürünleri ile süsleyerek hazırlanıyor.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Noel Baba kek kalıbı

Malzemeler

1. Hamur
1 - 1,5 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Instant Maya
1 tutamtuz
1 yemek kaşığıtoz şeker
0,5 su bardağıılık süt
1 tatlı kaşığıeritilmiş margarin
2. Hamur
1 adetkırmızı elma (orta boy)
2 yemek kaşığıtoz şeker
1 tatlı kaşığıtoz tarçın
0,5 su bardağıöğütülmüş ceviz
1,5 su bardağıun
0,5 su bardağıtoz şeker
2yumurta
50 geritilmiş margarin
0,5 su bardağısüt
Süslemek için
Dr. Oetker Süsleme Glazürü

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Instant Maya
Picture - Dr. Oetker Süsleme Glazürü
1

1. Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin, üzerine 1 çay kaşığı maya ilave edin ve kaşık ile karıştırın. Üzerine tuz, toz şekeri, ılık süt ve eritilmiş margarini ekleyip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp 30-35 dakika bekletin.

2

2. Hamurun hazırlanışı

Elmayı soyun ve rendeleyin, 2 yemek kaşığı toz şeker ile suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp, tarçını ekleyip karıştırın. Soğutulmuş karışıma öğütülmüş cevizi ilave edin ve karıştırın. 1,5 su bardağı unu derin bir kaba eleyin, yarım su bardağı toz şeker ve poşette kalan mayayı ilave edin ve karıştırın. Yumurta, eritilmiş margarin ve sütü ayrı bir çırpma kabına alın ve mikser ile 1 dakika çırpın. Üzerine un karışımını ekleyip 2 dakika daha çırpın. Elmalı karışımı ilave edin ve mikserin düşük devrinde 1 dakika daha çırpın. Üzerini kapatıp 20 dakika bekletin.

3

Pişirme ve süsleme

Kalıbı margarin ile iyice yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C


Mayalanan 1. hamuru 2 eşit parçaya bölün. İlk hamuru hafif unlanmış tezgahta merdane ile yaklaşık 25x35 cm boyutlarında açın. Açtığınız hamuru kalıba alın ve elinizle bastırarak kalıbın tabanına ve yanlarına eşit kalınlıkta yayın. İkinci hamuru da aynı şekilde açıp kalıptaki hamurun üzerine yerleştirin. Üzerine hazırladığınız elmalı hamuru dökün, 10 dakika bekletin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika


Fırından alıp 10 dakika bekletin ve ters çevirerek kalıptan çıkarın. Soğumaya bırakın.


Picture - noel-baba-kalip.jpg

Süsleme glazürü tüplerini 1 dakika sıcak suda bekletin. Daha sonra sudan çıkarıp kurulayın ve keki süsleyin.