Flag

Orman Meyveli Pudingli Pasta

10 - 12 dilim
Orta
30 dk.
Jelatin ve vanilyalı puding ile hazırlanan iki katlı orman meyveli pasta.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kek kalıbı (11x25 cm)

Malzemeler

Jel için
2,5 su bardağısu
2 yemek kaşığıtoz şeker
2 poşetDr. Oetker Jelatin
1 tatlı kaşığılimon suyu
Meyve
1 su bardağıdondurulmuş ahududu
1 su bardağıdondurulmuş böğürtlen
1 çay bardağıfrenk üzümü
1 çay bardağıdondurulmuş yaban mersini (blueberry)
Puding için
2 poşetDr. Oetker Vanilyalı Puding
6 su bardağısüt
1 poşetDr. Oetker Jelatin

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Jelatin
Picture - Dr. Oetker Jelatin
1

Ön hazırlık

Bir tepsiye kağıt havlu serin, üzerine dondurulmuş meyveleri sıralayın ve çözülmesi için bekletin. 

2

Jelin hazırlanışı

Kalıbın iç kısmını su ile çalkalayın.


Su, toz şeker ve 2 poşet jelatini bir tencereye alın. Orta ateşte el çırpıcı ile kaynamaya başlayıncaya kadar karıştırın. Kaynama başlayınca limon suyunu ekleyin ve 1 dakika daha karıştırarak pişirin. Ocaktan alın. Oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletip kalıba dökün. Çözülen meyvelerin fazla suyunu alın ve kalıptaki jelatinli suyun içine tek tek sıralayın. Buzdolabına alın ve donuncaya kadar 1-2 saat bekletin.

3

Pudingin hazırlanışı

Süt, 2 poşet puding ve 1 poşet jelatini bir tencereye alın. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin.


Soğuyan pudingi donan meyveli jelin üzerine kaşık ile yavaşça yayın. Buzdolabında 2-3 saat sertleşinceye kadar bekletin.

4

Servis

Tamamen jelleşen tatlıyı buzdolabından çıkarın. Spatula ile kenarlarından hava aldırın, servis tabağını üzerine kapatın ve kalıp ile birlikte ters çevirin. Kalıbı dikkatlice kaldırın. Dilimleyerek servis yapın.