Flag

Renkli Armut Yapraklı Pasta

Yaklaşık 10 dilim
Orta
180 dk.
Renklendirilerek pişirilen ince armut dilimleri ile süslenen pasta.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)

Malzemeler

Hamur
1 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2 yemek kaşığıDr. Oetker Kakao
1 çay kaşığıtoz tarçın
100 goda sıcaklığında tereyağı
3yumurta
2 yemek kaşığısüt
1 çay bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
Armutlar için
3 adetarmut
3 yemek kaşığıtoz şeker
15 damlaDr. Oetker Jel Renklendirici - Mavi
25 - 30 damlaDr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
Dolgu
1 poşetDr. Oetker Pastacı Kreması - Pişmeli
2 su bardağısüt
80 gtereyağı
1 adetarmut
1 çay bardağıçiğ badem
Kaplama
1 paketDr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
50 gyumuşak margarin
1,5 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Mavi
Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
Picture - Dr. Oetker Pastacı Kreması - Pişmeli
Picture - Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
1

Ön hazırlık

Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin. Yükseklik yapmak için 15x57 cm boyutlarında pişirme kağıdı kesin. Kalıbın iç kenarlarını margarin ile yağlayın ve kestiğiniz kağıdı yapıştırın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un, hamur kabartma tozu, kakao ve tarçını karıştırıp eleyin. Ayrı bir kapta tereyağını mikserin yüksek devrinde 1 dakika çırpın. Yumurta, süt, toz şeker ve şekerli vanilini ilave edip 2 dakika daha çırpın. Elediğiniz un karışımını ilave edip 2 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika


Süre sonunda fırından çıkarın. 5 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın. Fırını kapatmayın.

3

Armut dilimlerinin hazırlanışı

3 adet armudu şekli bütün kalacak şekilde 1-2 mm kalınlığında çok ince dilimleyin. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin ve üzerine 1 yemek kaşığı toz şeker serpin. Tek sıra olacak şekilde armut dilimleri sıralayın. Jel renklendiricileri ayrı kaselere alın. Birer çay kaşığı toz şeker ekleyip iyice karıştırın. Fırça yardımı ile armut dilimlerinin üzerine sürün. Tepsiyi fırına alın. 5. dakikada ısıyı 120°C'ye düşürün ve 20 dakika daha pişirin. Süre sonunda fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Armut dilimleri bitinceye kadar aynı şekilde renklendirip pişirin.

4

Dolgunun hazırlanışı

2 su bardağı sütü bir tencereye alın ve üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve tereyağını ekleyip 1 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun. Armudun kabuğunu soyun ve küp şeklinde doğrayın. 1 çay bardağı bademi sıcak suda 15 dakika bekletip kabuklarını soyun ve bıçak ile iri parçalara kesin. Soğuyan pastacı kremasını mikser ile 1 dakika çırpın. Hazırladığınız armut ve bademleri ilave edip kaşık ile karıştırın.

5

Şekillendirme ve kaplama

Soğuyan keki enlemesine üçe kesin. Üst katı ters çevirerek servis tabağına alın ve hazırladığınız kremanın yarısını üzerine yayın. İkinci kat keki üzerine kapatın ve kalan kremayı yayın. Üzerine son kat keki koyun. Pasta kremasını margarin ve süt ile tarifine göre hazırlayıp pastayı kaplayın. Buzdolabında 1 saat bekletin.

6

Servis

Servisten önce hazırladığınız renkli armut dilimlerini pastanın kenarına yapıştırın.