Un, kakao ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Sütü bir kaseye alın, üzerine elma sirkesini ekleyin ve 10 dakika bekletin. Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Yumurta aklarını cam veya metal bir çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde çırpmaya başlayın. Bir su bardağı toz şekerin yarısını azar azar ilave edin, kar haline gelinceye kadar yaklaşık 2-3 dakika çırpın. Yumurta sarıları, kalan yarım su bardağı toz şeker ve şekerli vanilini ayrı bir çırpma kabına alın. Mikser ile 1-2 dakika çırpın. Sıvı yağ ve beklettiğiniz sirkeli sütü ilave edip kısa bir süre daha çırpın. Hazırladığınız un karışımını azar azar ekleyerek çırpmaya devam edin. Gıda boyasını ekleyin ve kısa bir süre daha çırpın. Hazırladığınız yumurta aklarını hamura azar azar ekleyerek spatula yardımı ile alttan üste doğru söndürmeden karıştırın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Fırından alın, 10 dakika sonra keki kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.
Sütü çırpma kabına alın. Üzerine cheesecake yapı poşetini ilave edim ve mikser ile 2 dakika çırpın. Üzerine yoğurdu ekleyin ve düşük devirde 1 dakika daha çırpın. Yarısını ayrı bir kaba alın, kırmızı gıda boyasını ekleyin ve kısa bir süre çırpın. Üst süsleme için içinden 2 yemek kaşığı alıp ayırın.
Soğuyan kekin üst kısmındaki bombeyi bıçak ile keserek düzleştirin. Kestiğiniz parçayı süslemede kullanmak için ayırın. Keki enlemesine iki eşit parça elde edecek şekilde kesin. Üst katı ters çevirerek servis tabağına alın. Sütün yarısı ile ıslatın. Beyaz kremayı üzerine yayın ve çilekleri serpin. Hazırladığınız pembe kremayı çileklerin üzerine yayın. İkinci kat keki üzerine kapatın.
Sütü çırpma kabına alın. Üzerine pasta kremasını ekleyin ve mikser ile 3-4 dakika çırpın. Kremadan 3 yemek kaşığı üst süsleme için ayırın. Kalan pasta kreması ile pastayı kaplayın. Üst süsleme için ayırdığınız kremaları ayrı ayrı yıldız uçlu krema sıkma torbalarına alın ve pastanın üzerini süsleyin. Ayırdığınız kek parçalarını eliniz ile ufalayın ve pastanın üst ve yan kısımlarına serpin. Çilekleri sıralayın ve pastayı buzdolabına alın. 2-3 saat bekletin ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta