Flag

Şoko Kek

Yaklaşık 10 - 12 dilim
Kolay
20 dk.
Portakallı kakaolu kek tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Pişirme kalıbı (Ø 26 cm)

Malzemeler

Hamur
3 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
3 yemek kaşığıDr. Oetker Kakao
4yumurta
1 su bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
2portakal kabuğu rendesi
150 gmargarin veya tereyağı
0,5 çay bardağısıvı yağ
1,5 çay bardağısüt

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırıp bir kaba eleyin. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 3-4 dakika çırpın. Üzerine un karışımını, şekerli vanilin, portakal kabuğu rendesi, margarin veya tereyağı, sıvı yağ ve sütü ilave edin. Mikserin düşük devrinde 1-2 dakika çırpın. Hamuru kalıba döküp üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 45 - 50 dakika


Fırından alın ve 10 dakika sonra kalıptan çıkarın. Tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın. Arzuya göre üzerine tarifine göre hazırlanmış Dr. Oetker Çikolatalı Sos dökün ve dilimleyerek servis yapın.