Flag

Temel Kurabiye

Yaklaşık 20 - 25 adet
Orta
50 dk.
Şeker hamuru ile kullanabileceğiniz taşıyıcı kurabiye tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
1,5 - 2 su bardağıun
1 çay kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
0,5 su bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
2 tatlı kaşığıDr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Limon
125 gyumuşak margarin veya tereyağı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
1

Ön hazırlık

Fırın tepsisini yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Şekillendirme ve pişirme

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp derin bir kaba eleyin. Üzerine şekerli vanilin, pudra şekeri, limon aroması ve margarini ilave edip yoğurun. Hamuru hafif unlanmış tezgahta 3-4 mm kalınlığında açın. Farklı şekillerde veya arzu ettiğiniz kurabiye kalıbı ile kesin, fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 12 - 15 dakika


Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.