Flag

Trabzon Ekmeği (Vakfıkebir)

Yaklaşık 12 dilim
Orta
150 dk.
Meşhur Vakfıkebir veya Trabzon ekmeğinin denemiş, detaylı adım adım anlatımı ile siz de evde ekmek hazırlayabilirsiniz.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
2 tatlı kaşığıDr. Oetker Aktif Maya
0,5 çay bardağıılık su
1 su bardağıun
5 - 5,5 su bardağısarı un
1 tatlı kaşığıtuz
1 çay kaşığıtoz şeker
2 su bardağıılık su
1 yemek kaşığızeytinyağı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Aktif Maya
1

Ön hazırlık

Mayayı bir kaseye alın ve üzerine yarım çay bardağı ılık suyu ilave edin. Kaşık ile birkaç kez karıştırıp 10-15 dakika bekletin.

2

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyip üzerine sarı unu ekleyin ve kaşık ile karıştırın. Üzerine beklettiğiniz mayayı ilave edin. Tuz, toz şeker, ılık su ve zeytinyağını ilave edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-45 dakika bekletin.

3

Şekillendirme ve pişirme

Fırın tepsisini yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C


Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bir parça ayırıp üzerini kapatın ve bekletin. Hamuru unlanmış tezgahta yuvarlayarak ekmek şekli verin ve fırın tepsisine alın. Üzerine eliniz ile hafifçe bastırarak biraz yassılaştırın. Üzerini kapatıp 20 dakika daha bekletin.


Ayırdığınız hamuru hafif unlanmış tezgaha alıp 3 eşit parçaya bölün ve her birini tezgah üzerinde eliniz ile yuvarlayarak 30 cm boyutunda uzatın. Yan yana koyup saç örgüsü şeklinde örün ve fırın tepsisindeki hamurun ortasına yerleştirin. Keskin bir bıçak ile hamuru saç örgüsünün yanından boydan boya 2-3 mm derinliğinde çizin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika


Fırından çıkarıp sıcak veya soğuduktan sonra servis yapın.