Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine tuz, toz şeker, ılık su ve zeytinyağını ilave edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 45-50 dakika bekletin.
Hamuru hafif unlanmış tezgaha alıp kısa bir süre yoğurun ve 12 eşit parçaya bölün. Hamurları yuvarlayıp hafif unlanmış tezgaha aralıklı sıralayın ve üzerlerini mutfak bezi ile kapatın. Her birini hafif unlanmış tezgahta merdane ile yaklaşık 18 cm çapında açın. Açtığınız hamurları bir mutfak bezi üzerine aralıklı sıralayın. Üzerlerini de kapatıp 10 dakika bekletin.
Yapışmaz yüzeyli sığ kenarlı bir tavayı yüksek ateşte iyice ısıtın. İlk açtığınız hamuru tavaya alın ve ocağı orta ısıya düşürün. 8-10 saniye bekletip hamuru spatula ile yavaşça ters çevirin. Her 8-10 saniyede bir hamuru çevirin. Üçüncü veya dördüncü çevirmeden sonra hamur balon şeklinde şişmeye başlayacaktır. Şiştikten sonra her iki tarafını da pişirin ve ocaktan alın. Tavanın ısınması için ocağın ısısını tekrar yükseltin, 10-15 saniye bekletin ve ikinci hamuru koyun. Isıyı orta ayara getirip aynı şekilde pişirin. Hamurların tamamını bu şekilde, ısıyı her seferinde yükseltip düşürerek pişirin. Sıcak veya soğuduktan sonra servis yapın.
İlgili Tarifler
Ekmek
Ekmek
Ekmek