Flag

Uç Uç Pastacık

Yaklaşık 8 porsiyon
Orta
220 dk.
Antep fıstıklı pudingi ve şirin süslemesi ile ilginizi çekecek bir tarif..
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Bu tarife özel ipuçları
Benmari yöntemi: Su dolu bir kabın içine oturtulan daha küçük bir kaba, ısıtılacak veya eritilecek malzeme konur. Suyu kısık ateşte ısıtarak üstteki malzemenin dibi tutmadan, yanmadan ısınması veya erimesi sağlanır.
Bu tarife özel ipuçları
Üzerini Antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz.
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Ayarlanabilir oval pişirme çerçevesi (26-38 cm)

Malzemeler

Hamur
3 yemek kaşığıun
2 yemek kaşığıDr. Oetker Mısır Nişastası
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
50 gyumuşak margarin
0,5 su bardağıtoz şeker
2yumurta
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
Üzeri için
1 poşetDr. Oetker Antep Fıstıklı Puding
2,5 su bardağısüt
Süslemek için
7 - 8 adetçilek
20 gbitter çikolata

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Mısır Nişastası
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Antep Fıstıklı Puding
1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Kalıbı 26 cm boyutuna ayarlayın ve pişirme kağıdının üzerine koyun. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un, nişasta ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin.


Margarin ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın ve mikser ile 2 dakika çırpın. Üzerine yumurta ve şekerli vanilini ekleyip 2 dakika daha çırpın. Unlu karışımı 2 seferde ekleyerek toplam 1 dakika çırpın. Hamuru kalıba dökün, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Pişirme kağıdını ayırın.

3

Puding

2,5 su bardağı sütü tencereye boşaltıp üzerine puding poşetini ilave edin ve tarifine göre pişrin. Ocaktan alıp 10 dakika karıştırarak ılıtın. Pudingi kalıptaki kekin üzerine döküp yayın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 2-3 saat bekletin.

4

Süsleme

Çilekleri yıkayıp kurulayın ve altlarından kesin. Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Çileklerin uç kısımlarını çikolataya bulayarak uğur böceklerinin kafalarını oluşturun. Kalan çikolatayı pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun. Ucunu makas ile kesip uğur böceklerine kanat ve noktalar yapın.


Bıçak yardımı ile pastanın kenarlarından hava aldırarak kalıbı çıkarın ve üzerine uğur böceklerini sıralayın.

Bu tarife özel ipuçları

  • Benmari yöntemi: Su dolu bir kabın içine oturtulan daha küçük bir kaba, ısıtılacak veya eritilecek malzeme konur. Suyu kısık ateşte ısıtarak üstteki malzemenin dibi tutmadan, yanmadan ısınması veya erimesi sağlanır.
  • Üzerini Antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz.