Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Ahududulu Kalp Pasta

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Ahududu ve orman meyveli krem şanti ile hazırlanan pasta.

Yaklaşık 10 dilim

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Ahududulu Kalp Pasta

Hamur:

1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
100 g yumuşak margarin
1 çay bardağı toz şeker
3 yumurta (orta boy)
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

Islatmak için:

0,5 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı toz şeker

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Orman Meyveli Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
200 g ahududu
0,5 su bardağı iri kırılmış badem

Üzeri için:

200 g ahududu
8 - 10 adet kabuksuz badem

Kalıp:

Kalp şeklinde kek kalıbı (24 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Margarin ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 1 dakika çırpın. Üzerine yumurta ve şekerli vanilini ekleyip 2 dakika daha çırpın. Un karışımını ilave edip mikserin orta devrinde 1 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika

Fırından çıkarıp soğutun. Kalıptan çıkarıp enlemesine ortadan ikiye kesin. Kekin İlk katını servis tabağına alın. Sütü toz şeker ile karıştırıp kaşık ile yayarak kekleri ıslatın.

3

Dolgunun hazırlanışı ve süsleme

Soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine krem şanti poşetini boşaltın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun ve yarısını servis tabağındaki kekin üzerine sıkın. Ahududu ve bademleri sıralayıp ikinci kat keki koyun. Üzerine kalan krem şantiyi şekilli olarak sıkın, ahududu ve badem ile süsleyin. Buzdolabında 1-2 saat bekletip dilimleyerek servis yapın.

Bu tarifte kullanılan kalıbı Dr. Oetker Sanal Mağaza'dan temin edebilirsiniz.