Flag

Ahududulu Mousse Tatlısı

6 - 8 dilim
Orta
35 dk.
Bisküvili taban üzerinde ahududu ve jelatin ile hazırlanan mousse.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dr. Oetker Bicolor Serisi Dikdörtgen Kelepçeli Kalıp (30x12 cm)

Malzemeler

Mousse karışımı için
3 su bardağıdondurulmuş ahududu
1 su bardağısu
3 yemek kaşığıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Jelatin
1 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş krema
1 - 2 çay kaşığıDr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Limon
Taban için
1,5 paketsade petit beurre bisküvi
1 çay bardağısüt
50 geritilmiş tereyağı
Üzeri için
1 tatlı kaşığıtoz şeker
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Mısır Nişastası
0,5 su bardağısu
0,5 su bardağıahududu
10 - 15 adetahududu
1 yemek kaşığıfile badem

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Jelatin
Picture - Dr. Oetker Mısır Nişastası
1

Ahududulu karışım

Ahududu, su ve toz şekeri bir tencereye alın. Orta ateşte arada karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 1-2 dakika daha kaynatın. Ocaktan alın ve süzgeçten geçirin, kaşık yardımı ile bastırarak suyunu iyice süzün. Sıcak ahududu suyunun içerisine jelatini ekleyin, el çırpıcısı ile eriyinceye kadar iyice karıştırın ve soğumaya bırakın. 

2

Tabanın hazırlanışı

Bisküvileri mutfak robotunda öğütün ve derin bir kaba alın. Üzerine süt ve eritilmiş tereyağını ekleyip karıştırın. Kalıbı tereyağı ile yağlayın ve hazırladığınız karışımı kaşığın tersi ile bastırarak tabanına yayın. 

3

Mousse'un hazırlanışı

Kremayı çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 3 dakika çırpın. Limon aromasını ekleyin ve kısa bir süre daha çırpın. Soğuyan jelatinli ahududulu karışımı azar azar kremaya ilave ederek spatula yardımı ile köpüksü yapıyı söndürmeden alttan üste doğru karıştırın. Kalıba alın ve buzdolabında en az 4 saat bekletin.

4

Üzerinin hazırlanışı ve servis

Toz şeker, nişasta ve suyu bir kaba alıp nişasta eriyinceye kadar karıştırın. Yarım su bardağı ahududuyu ilave edip düşük ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayına 2 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Arada karıştırarak soğutun.

Kalıbın kelepçesini çözüp tatlıyı servis tabağına alın. Üzerine ahududuları sıralayın, sosu döküp bademleri serpin ve dilimleyerek servis yapın.