Flag

Ananas Pasta

Yaklaşık 8 - 10 dilim
Orta
200 dk.
Ananas ve badem dolgulu pasta.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dr. Oetker Tradition Serisi Kelepçeli Kalıp (Ø 18 cm)

Malzemeler

Hamur
2 su bardağıun
2 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
6yumurta
2 çay bardağıtoz şeker
2 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
150 goda sıcaklığında tereyağı
Üzeri için
100 gbeyaz kuvertür çikolata
20 - 25 damlaDr. Oetker Jel Renklendirici - Yeşil
Dolgu
1 poşetDr. Oetker Pastacı Kreması - Pişmeli
1,5 su bardağısüt
50 gmargarin
1 adetayıklanmış taze ananas
1 çay bardağıiri kırılmış kabuksuz badem
Kaplama
2 paketDr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
100 gyumuşak margarin
3 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
20 - 25 damlaDr. Oetker Jel Renklendirici - Sarı
1 - 1,5 yemek kaşığıiri kırılmış Antep fıstığı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Yeşil
Picture - Dr. Oetker Pastacı Kreması - Pişmeli
Picture - Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Sarı
1

Ön hazırlık

Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kenarlarını margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

1 su bardağı un ve 1 poşet hamur kabartma tozunu bir kaba alın ve karıştırın. 3 yumurta, 1 çay bardağı toz şeker ve 1 poşet şekerli vanilini ayrı bir kaba alın. Mikserin ile yüksek devirde 5 dakika çırpın. 75 g tereyağı ekleyin ve 1 dakika daha çırpın. Mikserin düşük devrinde çırpmaya devam ederek hazırladığınız un karışımını azar azar ilave edin ve kısa bir süre daha çırpın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Süre sonunda fırından alın, fırını kapatmayın. 5 dakika sonra keki kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın. Kalan malzemeler ile aynı işlemi uygulayarak bir kek daha pişirin.

3

Kuvertürün hazırlanışı

Beyaz kuvertürü benmari yöntemi ile eritin. Eriyen kuvertüre yeşil jel renklendirici ilave edin ve kaşık ile karıştırın. Tatlı kaşığı yardımı ile pişirme kağıdı üzerine ananasın yeşil yaprakları şeklinde yayın. 10 dakika oda sıcaklığında beklettikten sonra buzdolabına alın.

4

Dolgunun hazırlanışı

Sütü bir tencereye alın ve üzerine pastacı kremasını ilave edin. Orta ateşte el çırpıcısı ile karıştırarak pişirin. Kaynama başlayınca ocağı kısın, margarini ekleyin ve 1 dakika daha karıştırarak pişirin. Ocaktan aldıktan sonra kremayı bir çırpma kabına alın. Mikser ile 2 dakika çırpın ve arada karıştırarak soğumaya bırakın.

5

Şekillendirme ve dolgu

Soğuyan kekleri enlemesine ikiye kesin. Bir kekin üst katını ters çevirerek servis tabağına alın. Hazırladığınız kremanın 1/3'ünü üzerine yayın. Küp şeklinde kesilmiş ananas ve badem serpin. İkinci kat keki üzerine kapatın. Diğer kekin bombeli parçası en üste gelecek şekilde aralara krema, ananas ve badem koyarak pastayı hazırlayın.

6

Kaplama ve süsleme

Süt ve margarini çırpma kabına alın. Üzerine pasta kremalarını ilave edin ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Sarı jel renklendirici ilave edin ve tekrar çırpın. Hazırladığınız pastanın önce kenarlarını ince bir tabaka halinde kaplayın. Daha sonra üst kısmı bombeli olacak şekilde ananas şekli vererek krema sürün. Kalan kremayı yıldız uçlu krema sıkma torbasına alın ve pastanın üzerine sıkarak kaplayın. Aralara Antep fıstığı serpin. Pastayı buzdolabında 1-2 saat bekletin. Servisten önce hazırladığınız yaprak şeklindeki çikolataları üzerine yerleştirin.