Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Antep Fıstıklı Lezzet Dilimleri

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Dondurulmuş Antep fıstıklı pudingli tatlılar.

12 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Antep Fıstıklı Lezzet Dilimleri

Puding:

1 poşet Dr. Oetker Antep Fıstıklı Puding
1,5 su bardağı süt
1,5 çay bardağı krema
10 adet kakaolu petit beurre bisküvi
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Çikolata Parçaları

Kaplamak için:

150 g kuvertür
1 su bardağı iri kırılmış Antep fıstığı

Kalıp:

Dikdörtgen kalıp (10x23 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Pudingli karışımın hazırlanışı

Süt ve kremayı bir tencereye alın. Üzerine puding poşetini boşaltın ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın, başka bir kaba boşaltın ve arada karıştırın. Ilık hale gelince bisküvileri küçük parçalara kırarak ekleyin. Karıştırın ve soğuyuncaya kadar bekletin. Çikolata parçalarını ilave edin ve karıştırın. Kalıbın içini su ile ıslatın. Hazırladığınız karışımı kalıba alın ve kaşık ile yayın. Buzdolabının derin dondurucu kısmında 2-3 saat bekletin.

2

Kaplama ve servis

Kuvertürü benmari yöntemi ile eritin. Antep fıstıklarını geniş bir kaseye alın. Hazırladığınız tatlıyı dondurucudan çıkarın ve bıçak yardımı ile 12 eşit parçaya kesin. 6 adedini kuvertür ile kaplayın. Kalan 6 adedini Antep fıstığı ile kaplayın. Dondurucuda 5 dakika bekletin ve servis yapın.