Bisküvileri mutfak robotunda öğütün. Margarin veya tereyağını kısık ateşte eritin. 1,5-2 yemek kaşığı süt ile birlikte bisküvilere ilave edin ve kaşık ile iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı kalıba alın ve kaşığın tersi ile hafifçe bastırarak tabana yayın.
2 su bardağı sütü çırpma kabına alın ve üzerine Cheesecake Yap poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 2 dakika çırpın. Yoğurt ve limon kabuğu rendesini ilave edin ve düşük devirde 1 dakika daha çırpın. 1 çay bardağı ayıklanmış narı ekleyin ve kaşık ile karıştırın. Hazırladığınız bisküvili tabanın üzerine dökün ve kaşık ile yayın. Buzdolabında 1 saat bekletin. Süre sonunda üzerine 1 su bardağı nar tanesini yayın.
Toz şeker, su ve nar suyunu tencereye alın. El çırpıcısı ile karıştırarak orta ısıdaki ocakta pişirin. Isındıktan sonra jelatinleri azar azar dökerek ekleyin. Kaynamaya başlayınca 1 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp arada karıştırarak oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Cheseecake'in üzerine yavaşça dökün. Buzdolabında 2-3 saat bekletin. Kalıbın kelepçesini açın, üzerine 1 çay bardağı nar tanesini serpin ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar