Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Araba Lastiği

(0)
3 2 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Araba yapımına giden yol, mutfaktan da geçermiş..

Yaklaşık 12 porsiyon

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Araba Lastiği

Hamur:

1 paket Dr. Oetker Pandispanya Un
3 yumurta (orta boy)
1 çay bardağı su

Islatmak için:

1 su bardağı şeftali suyu

Krema:

1 poşet Dr. Oetker Kakaolu Puding
3 su bardağı süt
50 g yumuşak margarin
1,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 paket Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
2 adet muz

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 26 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Yumurta, su ve pandispanya unu çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika

Fırından çıkardığınız kalıbın kelepçesini spatula yardımı ile kenarlarından ayırarak çıkarın ve pandispanyayı soğumaya bırakın.

3

Dolgu ve kaplama

Pudingi 3 su bardağı süt ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.

4

Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Hazırladığınız pasta kremasından üst süsleme için 2 yemek kaşığı ayırın. Soğumuş pudingten de 2 yemek kaşığı ayırın. Kalan pasta kreması ve pudingi birleştirip mikser ile 1-2 dakika çırpın.

5

Pandispanyayı enlemesine ortadan ikiye kesin. Her ikisini de şeftali suyu ile ıslatın.Pandispanyanın ilk katını servis tabağına alın, üzerine krema sürün. Muzları küp şeklinde dilimleyip kremanın üzerine sıralayın ve ikinci kat pandispanyayı kapatın. Pastayı kalan krema ile kaplayın. Kaplama esnasında pastanın kenarlarını araba lastiği şeklinde ovalleştirin. Çatal yardımı ile çizgiler oluşturarak lastik şekli verin. Ayrılmış pasta kreması ve puding ile lastiğin jantlarını yapın.

Pastayı buzdolabında 2-3 saat bekletin ve servis yapın.