Kalıbı sıvı yağ ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Çikolatanın yarısını bıçak ile keserek iri parçalara bölün.
Un, hamur kabartma tozu, kakao ve pudra şekerini derin bir kaba alın. Üzerine portakal kabuğunun yarısını rendeleyin ve yarım portakalın suyunu sıkın. Sıvı yağ, su ve şekerli vanilini ekleyip el çırpıcısı ile 2 dakika çırpın. Süre sonunda ufaladığınız çikolataları ve cevizleri ekleyip spatula veya kaşık ile karıştırın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Fırından alın. 10-15 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.
Kalan çikolatayı benmari yöntemi ile eritin ve pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun. Ucunu makas ile kesip kekin üzerine şeritler şeklinde sıkın. Dilimleyip arzuya göre ceviz ile süsleyin ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta