Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Armutlu Keşküllü Mini Tartlar

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Esmer şeker ile fırınlanarak servis edilen armutlu keşküllü tartlar.

10 adet

biraz zaman alır 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Armutlu Keşküllü Mini Tartlar

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Keşkül
3 su bardağı süt
1 adet armut (orta boy)
1 su bardağı su
0,5 çay bardağı toz şeker

Hamur:

70 g tereyağı (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 yumurta (orta boy)
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu

Üzeri için:

0,5 çay bardağı toz şeker

Kalıp:

10 adet 8 cm çapında ve 6 cm yüksekliğinde çember kalıp

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Dolgunun hazırlanışı

Sütü bir tencereye alın ve üzerine keşkül poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3-4 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.

Armudu küp şeklinde kesin ve bir tencereye alın. Üzerine su ve toz şekeri ilave edip orta ateşte armutlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

2

Hamurun hazırlanışı

Tereyağı ve toz şekeri çırpma kabına alın. Mikserin çırpıcı uçları ile 2-3 dakika çırpın. Şekerli vanilin ve yumurtayı ilave edip 1 dakika daha çırpın. Unun yarısını ve hamur kabartma tozunu ekleyip yoğurmaya başlayın. Kalan unu azar azar ilave ederek sert bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Streç film ile hava almayacak şekilde sarın ve buzdolabında 30 dakika bekletin.

3

Şekillendirme ve pişirme

Çember kalıpları margarin ile yağlayın. Hamuru buzdolabından çıkarın ve kısa bir süre yoğurun. Hamuru iki streç film arasına koyun ve tezgah üzerinde merdane yardımı ile 0,5 cm kalınlığında açın. Her bir çember kalıp ile hamurun üzerine bastırarak daireler çıkarın, hamur çemberin alt kısmında kalacak şekilde dikkatlice kaldırıp pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine koyun. Kalan hamur parçaları ile çemberlerin iç kısımlarına parmaklarınızla hafifçe bastırarak ve tabandaki hamura yapıştırarak 2 cm yüksekliğinde kenar yapın. Çatal ile birçok yerinden delin ve buzdolabında 15 dakika bekletin.

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C

Hamurları buzdolabından çıkarın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Süre sonunda fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

4

Dolgu ve servis

Soğuyan keşkülü çırpma kabına alın ve mikserin düşük devrinde 1-2 dakika çırpın. Armut tanelerini kaşık ile suyunu süzdürerek alın, keşküle ilave edin ve kaşık ile karıştırın. Tartların içine paylaştırın ve üzerlerini düzeltin. Buzdolabına alın.

Toz şekeri çelik bir kaba alın, kısık ateşte karıştırmadan eritin. Karamel rengi olduğunda ocaktan alın ve pişirme kağıdı üzerine ince yayın. Donduktan sonra iri parçalara kırın. Tartların üzerine karamel parçaları batırarak servis yapın.