Flag

Armutlu Keşküllü Mini Tartlar

10 adet
Zor
40 dk.
Esmer şeker ile fırınlanarak servis edilen armutlu keşküllü tartlar.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
10 adet 8 cm çapında ve 6 cm yüksekliğinde çember kalıp

Malzemeler

Dolgu
1 poşetDr. Oetker Keşkül
3 su bardağısüt
1 adetarmut (orta boy)
1 su bardağısu
0,5 çay bardağıtoz şeker
Hamur
70 goda sıcaklığında tereyağı
1 çay bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1yumurta
2 su bardağıun
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
Üzeri için
0,5 çay bardağıtoz şeker

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Keşkül
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Dolgunun hazırlanışı

Sütü bir tencereye alın ve üzerine keşkül poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3-4 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.


Armudu küp şeklinde kesin ve bir tencereye alın. Üzerine su ve toz şekeri ilave edip orta ateşte armutlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

2

Hamurun hazırlanışı

Tereyağı ve toz şekeri çırpma kabına alın. Mikserin çırpıcı uçları ile 2-3 dakika çırpın. Şekerli vanilin ve yumurtayı ilave edip 1 dakika daha çırpın. Unun yarısını ve hamur kabartma tozunu ekleyip yoğurmaya başlayın. Kalan unu azar azar ilave ederek sert bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Streç film ile hava almayacak şekilde sarın ve buzdolabında 30 dakika bekletin.

3

Şekillendirme ve pişirme

Çember kalıpları margarin ile yağlayın. Hamuru buzdolabından çıkarın ve kısa bir süre yoğurun. Hamuru iki streç film arasına koyun ve tezgah üzerinde merdane yardımı ile 0,5 cm kalınlığında açın. Her bir çember kalıp ile hamurun üzerine bastırarak daireler çıkarın, hamur çemberin alt kısmında kalacak şekilde dikkatlice kaldırıp pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine koyun. Kalan hamur parçaları ile çemberlerin iç kısımlarına parmaklarınızla hafifçe bastırarak ve tabandaki hamura yapıştırarak 2 cm yüksekliğinde kenar yapın. Çatal ile birçok yerinden delin ve buzdolabında 15 dakika bekletin.


Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C


Hamurları buzdolabından çıkarın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Süre sonunda fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

4

Dolgu ve servis

Soğuyan keşkülü çırpma kabına alın ve mikserin düşük devrinde 1-2 dakika çırpın. Armut tanelerini kaşık ile suyunu süzdürerek alın, keşküle ilave edin ve kaşık ile karıştırın. Tartların içine paylaştırın ve üzerlerini düzeltin. Buzdolabına alın.


Toz şekeri çelik bir kaba alın, kısık ateşte karıştırmadan eritin. Karamel rengi olduğunda ocaktan alın ve pişirme kağıdı üzerine ince yayın. Donduktan sonra iri parçalara kırın. Tartların üzerine karamel parçaları batırarak servis yapın.