Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Badem ve Fındık Dolgulu Kurabiyeler

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Bol fındık ve bademli tereyağlı kurabiyeler.

Yaklaşık 24 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Badem ve Fındık Dolgulu Kurabiyeler

Dolgu:

1 su bardağı ince öğütülmüş kabuksuz badem
1 su bardağı öğütülmüş fındık
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 yumurta akı

Hamur:

3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
150 g tereyağı (oda sıcaklığında)
1 yumurta (orta boy)
1 yumurta sarısı
2 - 3 yemek kaşığı süt
1 çay kaşığı Dr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Vanilya

Üzeri için:

1 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri

preparation

Hazırlanışı

1

Dolgunun hazırlanışı

Öğütülmüş badem, fındık, pudra şekeri ve yumurta akını bir kaba alın. Kaşık ile iyice karıştırın. Üzerini kapatın ve dondurucuda 30 dakika bekletin.

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Üzerine pudra şekeri, tereyağı, yumurta, yumurta sarısı, süt ve sıvı aroma vericiyi ilave edip yoğurun. Hamuru merdane ile 3 mm kalınlığında açın ve 8 cm çapındaki bir kalıpla kesin. Dolgu malzemesinden küçük parçalar alıp elinizde rulo şekline getirin ve hamurların üzerine koyun (Şekil 1). Hamurların karşılıklı iki kenarlarını birleştirerek kapatın (Şekil 2). Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayıp fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Üzerlerine pudra şekeri serpin ve servis yapın.