Flag

Badem ve Fındık Dolgulu Kurabiyeler

Yaklaşık 24 adet
Orta
120 dk.
Bol fındık ve bademli tereyağlı kurabiyeler.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Dolgu
1 su bardağıince öğütülmüş kabuksuz badem
1 su bardağıöğütülmüş fındık
2 yemek kaşığıDr. Oetker Pudra Şekeri
1yumurta akı
Hamur
3 su bardağıun
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 çay bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
150 goda sıcaklığında tereyağı
1yumurta
1yumurta sarısı
2 - 3 yemek kaşığısüt
1 çay kaşığıDr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Vanilya
Üzeri için
1 yemek kaşığıDr. Oetker Pudra Şekeri

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Vanilya
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
1

Dolgunun hazırlanışı

Öğütülmüş badem, fındık, pudra şekeri ve yumurta akını bir kaba alın. Kaşık ile iyice karıştırın. Üzerini kapatın ve dondurucuda 30 dakika bekletin.

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C


Picture - Badem ve Findik Dolgulu Kurabiyeler asama 1
Picture - Badem ve Findik Dolgulu Kurabiyeler asama 2

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Üzerine pudra şekeri, tereyağı, yumurta, yumurta sarısı, süt ve vanilya aromasını ilave edip yoğurun. Hamuru merdane ile 3 mm kalınlığında açın ve 8 cm çapındaki bir kalıpla kesin. Dolgu malzemesinden küçük parçalar alıp elinizde rulo şekline getirin ve hamurların üzerine koyun (Şekil 1). Hamurların karşılıklı iki kenarlarını birleştirerek kapatın (Şekil 2). Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayıp fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Üzerlerine pudra şekeri serpin ve servis yapın.