Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Bademli Baharatlı Kurabiye

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Öğütülmüş bademin yanı sıra tarçın, kişniş, karanfil gibi baharatlar içeren tatlı bir kurabiye

Yaklaşık 20 - 25 adet

çok pratik 20 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Bademli Baharatlı Kurabiye

Hamur:

200 g yumuşak margarin
0,5 su bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 portakal kabuğu rendesi
0,5 çay kaşığı tarçın
0,5 çay kaşığı kişniş
0,5 çay kaşığı kakule
0,5 çay kaşığı öğütülmüş karanfil
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 su bardağı öğütülmüş badem
2,5 - 3 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Margarin ve pudra şekerini mikser ile 2 dakika çırpın. Üzerine portakal kabuğu rendesi, tarçın, kişniş, kakule, karanfil, şekerli vanilin ve bademleri ilave edip karıştırın. Un ve hamur kabartma tozunu ekleyip yoğurun. Üzerini kapatın ve buzdolabında 1 saat bekletin.

2

Şekillendirme ve pişirme

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

Süre sonunda hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve yuvarlayın. Fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.