Bademli Tatlı

(0)
4 2 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Çikolatalı bademli puding, badem ve tereyağı, üzerine de karamel sos ile hazırlanan ve dondurarak tüketilen tatlı.

Yaklaşık 6 - 7 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Bademli Tatlı

Bademli karışım:

25 g tereyağı
2 su bardağı iri kırılmış kabuksuz badem
1 yemek kaşığı toz şeker

Pudingli karışım:

1 poşet Dr. Oetker Çikolatalı Bademli Puding
2 su bardağı süt
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
0,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt

Süslemek için:

1 poşet Dr. Oetker Hazır Karamel Sos

Kalıp:

6-7 adet 8 cm çapında ve 4-5 cm yüksekliğinde kap

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Tereyağı ve bademi bir tavaya alın. Kısık ateşte hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Ocaktan alıp toz şekeri serpin, karıştırın ve soğumaya bırakın.

Kalıpların içini streç film ile kaplayın. Kavrulmuş bademin yarısını kalıpların tabanını kaplayacak şekilde eliniz ile bastırarak yayın.

2

Pudingin hazırlanışı

2 su bardağı sütü bir tencereye alın. Üzerine puding poşetini boşaltın ve orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğumaya bırakın.

3

Tatlının hazırlanışı

Yarım su bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine krem şanti poşetini boşaltın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Soğuyan pudingi mikserin yüksek devrinde 1 dakika çırpın. Üzerine krem şantiyi ilave edin ve yüksek devirde 2 dakika çırpın. Hazırladığınız karışımı kalıplardaki bademlerin üzerine paylaştırın ve kaşık ile düzeltin. Kalan bademli karışımı kalıplardaki tatlıların üzerlerine yayın. Üzerlerini streç film ile kapatın ve buzdolabının derin dondurucu bölümünde donuncaya kadar yaklaşık 4 saat bekletin.

4

Süsleme ve servis

Tatlıları dondurucudan çıkarıp 5 dakika bekletin. Streç filmleri çıkarın. Kalıplardan ters çevirerek servis tabaklarına alın. Karamel sosu pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun. Ucunu makas ile kesin. Tatlıların üzerine şeritler halinde sıkarak süsleyin ve bekletmeden servis yapın.

Çerezlerin (Cookies) Kullanımı

Web sitemizi ziyaretinizle ilgili çerezler ve benzeri teknolojileri kullandığımız sisteme onay vermeniz bizi çok memnun eder. Bu onay kullanıcı alışkanlıklarınızı anlamamızı ve web sitemizi buna göre adapte etmemizi sağlar. Eğer kabul ediyorsanız “Kabul Et” seçeneğini tıklayın. Detaylı bilgi için Gizlilik Politika’mızı inceleyebilirsiniz. Bu izinlerle ilgili fikrinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz

Gerekli özellikler

Web sitemizin temel fonksiyonlarının çalışabilmesi için çerezler ve benzeri teknolojilere ihtiyacımız var. Mesela bu ayarların saklanması ve uygulanması bunun için iyi bir örnektir.

Her zaman aktif
Analiz ve kişiselleştirme

Ek olarak, web sitemizi siz ve diğer kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına göre optimize edebilmek için sitemizi nasıl kullandığınızı öğrenmek istiyoruz. Bu amaçla, kullanıcı davranışını gösteren çerezler ya da benzer teknolojileri kullanıyoruz.

Evet

Hayır

Pazarlama / Diğer platformlarla veri paylaşımı

Pazarlama kampanyalarımızı sizin ihtiyaçlarınıza uygun olarak düzenleyebilmek için Web sitemize nereden geldiğiniz ve reklamlarımızla etkileşiminize dair bilgileri topluyoruz. Bu sadece reklamlarımızı değil içeriklerimizi de sizin ihtiyaçlarınıza göre şekillendirmemize yardım ediyor. Pazarlama iş ortaklarımız bu bilgileri kendi platformlarında hesabınızı/ profilinizi kişiselleştirmek için kullanırlar.

Evet

Hayır

Tarayıcınızı güncelleyin!

Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncel olmadığı için web sitemizi ziyaret ederken sorun yaşayabilirsiniz. Doğru ve sorunsuz bir kullanım için aşağıdaki tarayıcı seçeneklerinden birini kullanmanızı öneriyoruz.