Flag

Bademli Tatlı

Yaklaşık 6 - 7 adet
Orta
320 dk.
Çikolatalı bademli puding, badem ve tereyağı, üzerine de karamel sos ile hazırlanan ve dondurarak tüketilen tatlı.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
6-7 adet 8 cm çapında ve 4-5 cm yüksekliğinde kap

Malzemeler

Bademli karışım
25 gtereyağı
2 su bardağıiri kırılmış kabuksuz badem
1 yemek kaşığıtoz şeker
Pudingli karışım
1 poşetDr. Oetker Çikolatalı Bademli Puding
2 su bardağısüt
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
0,5 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
Karamel sos
1 çay bardağıtoz şeker
30 gtereyağı
0,5 çay bardağıkrema (%35 yağlı)

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Çikolatalı Bademli Puding
Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
1

Ön hazırlık

Tereyağı ve bademi bir tavaya alın. Kısık ateşte hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Ocaktan alıp toz şekeri serpin, karıştırın ve soğumaya bırakın.


Kalıpların içini streç film ile kaplayın. Kavrulmuş bademin yarısını kalıpların tabanını kaplayacak şekilde eliniz ile bastırarak yayın.

2

Pudingin hazırlanışı

2 su bardağı sütü bir tencereye alın. Üzerine puding poşetini boşaltın ve orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğumaya bırakın.

3

Tatlının hazırlanışı

Yarım su bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine krem şanti poşetini boşaltın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3-4 dakika çırpın. Soğuyan pudingi mikserin yüksek devrinde 1 dakika çırpın. Üzerine krem şantiyi ilave edin ve yüksek devirde 2 dakika çırpın. Hazırladığınız karışımı kalıplardaki bademlerin üzerine paylaştırın ve kaşık ile düzeltin. Kalan bademli karışımı kalıplardaki tatlıların üzerlerine yayın. Üzerlerini streç film ile kapatın ve buzdolabının derin dondurucu bölümünde donuncaya kadar yaklaşık 4 saat bekletin.

4

Karamel sosun hazırlanışı

Toz şekeri çelik bir tencereye alın ve düşük ısıdaki ocakta karıştırmadan eritin. Şeker eriyip karamel rengi olunca tereyağını ekleyin ve karıştırın. Kremayı ilave edin ve 1 dakika boyunca karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp bir kaseye aktarın ve arada karıştırarak soğutun.

5

Süsleme ve servis

Tatlıları dondurucudan çıkarıp 5 dakika bekletin. Streç filmleri çıkarın. Kalıplardan ters çevirerek servis tabaklarına alın. Karamel sosu pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun. Ucunu makas ile kesin. Tatlıların üzerine şeritler halinde sıkarak süsleyin ve bekletmeden servis yapın.