Bahar Çemberi

(0)
5 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Bitter Çikolatalı Puding dolgulu çikolata kaplı kek.

Yaklaşık 10 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Bahar Çemberi

Hamur:

1,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao (25 g)
3 yumurta
1 tutam tuz
1,5 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 çay bardağı süt
100 g oda sıcaklığında tereyağı

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Bitter Çikolatalı Puding
2 su bardağı süt

Islatmak için:

1 su bardağı süt

Kaplama:

0,5 su bardağı krema
150 g bitter çikolata

Süslemek için:

Renkli şekerlemeler
1 poşet Dr. Oetker Pasta Süsü - Şekerli Çubuk

Kalıp:

Dr. Oetker Profi Serisi Alman Pastası Kalıbı 26 cm

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırıp bir kaba eleyin. Yumurta, tuz ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın, mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3-4 dakika çırpın. Şekerli vanilin, süt ve tereyağını ilave edip 1 dakika çırpın. Un karışımını azar azar ilave ederek mikserin düşük devrinde 1 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Fırından çıkarın. 5 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Dolgunun hazırlanışı

Sütü tencereye alın. Üzerine puding poşetini boşaltın ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynama başlayınca 1-2 dakika daha pişirin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.

4

Şekillendirme

Soğuyan pudingi düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Keki enlemesine ikiye kesin, alt katı servis tabağına alın ve yarım su bardağı süt ile ıslatın. Pudingi kekin kenarlarından taşmayacak şekilde üzerine sıkın. İkinci kat keki üzerine kapatın ve kalan süt ile ıslatın.

5

Süsleme ve servis

Kremayı kısık ateşte ısıtın, kaynamaya başladığında ocaktan alın. Bekletmeden bitter çikolatayı ilave edin ve eriyinceye kadar karıştırın. Oda sıcaklığına geldiğinde kekin üzerini kaplayın. Buzdolabında 1 saat bekletin. Üzerini renkli şekerlemeler ve pasta süsü ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.

Çerezlerin (Cookies) Kullanımı

Web sitemizi ziyaretinizle ilgili çerezler ve benzeri teknolojileri kullandığımız sisteme onay vermeniz bizi çok memnun eder. Bu onay kullanıcı alışkanlıklarınızı anlamamızı ve web sitemizi buna göre adapte etmemizi sağlar. Eğer kabul ediyorsanız “Kabul Et” seçeneğini tıklayın. Detaylı bilgi için Gizlilik Politika’mızı inceleyebilirsiniz. Bu izinlerle ilgili fikrinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz

Gerekli özellikler

Web sitemizin temel fonksiyonlarının çalışabilmesi için çerezler ve benzeri teknolojilere ihtiyacımız var. Mesela bu ayarların saklanması ve uygulanması bunun için iyi bir örnektir.

Her zaman aktif
Analiz ve kişiselleştirme

Ek olarak, web sitemizi siz ve diğer kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına göre optimize edebilmek için sitemizi nasıl kullandığınızı öğrenmek istiyoruz. Bu amaçla, kullanıcı davranışını gösteren çerezler ya da benzer teknolojileri kullanıyoruz.

Evet

Hayır

Pazarlama / Diğer platformlarla veri paylaşımı

Pazarlama kampanyalarımızı sizin ihtiyaçlarınıza uygun olarak düzenleyebilmek için Web sitemize nereden geldiğiniz ve reklamlarımızla etkileşiminize dair bilgileri topluyoruz. Bu sadece reklamlarımızı değil içeriklerimizi de sizin ihtiyaçlarınıza göre şekillendirmemize yardım ediyor. Pazarlama iş ortaklarımız bu bilgileri kendi platformlarında hesabınızı/ profilinizi kişiselleştirmek için kullanırlar.

Evet

Hayır

Tarayıcınızı güncelleyin!

Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncel olmadığı için web sitemizi ziyaret ederken sorun yaşayabilirsiniz. Doğru ve sorunsuz bir kullanım için aşağıdaki tarayıcı seçeneklerinden birini kullanmanızı öneriyoruz.