Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Bahar Tartı

Tereyağlı tart tabanı üzerinde fıstık ezmesi ve kakaolu puding.

yaklaşık 7 - 8 kişilik

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Bahar Tartı

Hamur:

100 g tereyağı (oda sıcaklığında)
1,5 - 2 su bardağı un
1 yumurta sarısı
1 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
2 yemek kaşığı soğuk su

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Kakaolu Puding
1,5 su bardağı süt
0,5 su bardağı krema
3 yemek kaşığı fıstık ezmesi
3 yemek kaşığı süt

Kalıp:

Dikdörtgen tart kalıbı (13x30 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbın kenarlarını margarin ile yağlayın. Kalıbın boyutunda bir pişirme kağıdı kesin ve tabanına yerleştirin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Tereyağı, un, yumurta sarısı, pudra şekeri, şekerli vanilin ve suyu bir kaba alın. Yumuşak bir hamur haline gelinceye kadar yoğurun. Hamurdan cevizden biraz daha büyük bir parça ayırın. Kalan hamuru merdane ile pişirme kağıdı üzerinde kalıbın boyutunda açın. Kalıba alın ve eliniz ile hafif bastırarak kenarlarda 1,5-2 cm yüksekliğinde çerçeve oluşacak şekilde yayın. Çatal ile birçok yerinden delin. Kalıbı buzdolabının derin dondurucu kısmında 5 dakika bekletin ve süre sonunda pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 25 - 30 Dakika

Ayırdığınız hamuru pişirme kağıdı üzerinde 2-3 mm kalınlığında açın. Değişik boyutlardaki çiçek kalıplar ile kesin. Kalan hamurdan küçük parçalar alın ve eliniz ile yaprak şekli verin. Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine sıralayın.

Tartı fırından çıkarın. Daha sonra kurabiyeleri koyun ve hafif pembeleşinceye kadar 7-8 dakika pişirin. Fırından aldığınız tartı 5 dakika sonra kalıptan dikkatli bir şekilde çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Dolgunun hazırlanışı

Süt ve kremayı bir tencereye alın. Üzerine puding poşetini boşaltın ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2 dakika daha karıştırarak pişirin. Ocaktan aldığınız pudingi cam bir kaseye aktarın ve alttan üste doğru yavaş bir şekilde karıştırarak soğutun. Fıstık ezmesini bir kaba alın, üzerine sütü ekleyin ve kaşık ile karıştırın.

4

Şekillendirme ve servis

Soğuyan tartı servis tabağına alın. Üzerine hazırladığınız fıstık ezmesini sürün. Soğuyan pudingi 0,5 cm çapındaki düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Fıstık ezmesinin üzerine sıkın. Hazırladığınız çiçek ve yaprakları üzerine yerleştirin ve buzdolabına alın. 1-2 saat bekletin ve servis yapın.