* Bal Kabaklı Pasta
1 kg | bal kabağı |
1 çay bardağı | toz şeker |
1 su bardağı | su |
2 su bardağı | un |
1 poşet | Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu |
0,5 çay kaşığı | Dr. Oetker Karbonat |
1 çay kaşığı | muskat rendesi |
1 çay kaşığı | toz tarçın |
0,5 çay kaşığı | toz zencefil |
1 poşet | Dr. Oetker Şekerli Vanilin |
1 çay bardağı | ince öğütülmüş kabuksuz badem |
3 | yumurta |
1 su bardağı | toz şeker |
100 g | eritilmiş tereyağı |
0,5 çay bardağı | süt |
1 paket | Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması |
50 g | yumuşak margarin |
1,5 su bardağı | buzdolabında soğutulmuş süt |
1 poşet | Dr. Oetker Krem Şanti |
1,5 çay bardağı | buzdolabında soğutulmuş süt |
2 yemek kaşığı | iri kırılmış Antep fıstığı |
Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm) |
Bal kabağını ayıklayıp iri küpler şeklinde kesin. Geniş bir tencereye alın, üzerine toz şeker ve suyu ilave edip orta ateşte pişirin. Kaynamaya başladığında arada karıştırarak 10-15 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve bir çatal ile ezerek püre haline getirin. Püre halindeki bal kabağını tel süzgüye alın ve fazla suyunun süzülmesi için 15-20 dakika bekletin.
Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine hamur kabartma tozu, karbonat, muskat rendesi, tarçın, zencefil, şekerli vanilin ve bademi ekleyip kaşık ile iyice karıştırın. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine hazırladığınız bal kabağı püresinden 1 su bardağı ekleyin ve 1 dakika daha çırpın. Tereyağı, süt ve un karışımını ekleyip bir spatula veya kaşık ile iyice karıştırın. Hamuru kalıba döküp üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Daha sonra kalıptan çıkarın ve enlemesine üçe kesin.
Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Hazırladığınız kremanın yarısını bir çırpma kabına alın. Üzerine 1 su bardağı bal kabağı püresi ekleyin ve 1 dakika çırpın.
Kekin ilk katını sevis tabağına alın. Üzerine bal kabaklı kremanın yarısnı yayın. Üzerine ikinci kat keki kapatın, kalan bal kabaklı kremayı yayın. Üzerine üçüncü kat keki kapatın. Pasta kreması ile kaplayın ve buzdolabına alın.
Krem şantiyi 1,5 çay bardağı soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. Üzerine 1 çay bardağı bal kabağı püresi ilave edin ve 1 dakika daha çırpın. Krema sıkma torbasına doldurun ve pastayı süsleyin. Üzerine Antep fıstığı serpin. Buzdolabında 2-3 saat bekletin ve dilimleyerek servis yapın.
Web sitemizi ziyaretinizle ilgili çerezler ve benzeri teknolojileri kullandığımız sisteme onay vermeniz bizi çok memnun eder. Bu onay kullanıcı alışkanlıklarınızı anlamamızı ve web sitemizi buna göre adapte etmemizi sağlar. Eğer kabul ediyorsanız “Kabul Et” seçeneğini tıklayın. Detaylı bilgi için Gizlilik Politika’mızı inceleyebilirsiniz. Bu izinlerle ilgili fikrinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz
Web sitemizin temel fonksiyonlarının çalışabilmesi için çerezler ve benzeri teknolojilere ihtiyacımız var. Mesela bu ayarların saklanması ve uygulanması bunun için iyi bir örnektir.
Ek olarak, web sitemizi siz ve diğer kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına göre optimize edebilmek için sitemizi nasıl kullandığınızı öğrenmek istiyoruz. Bu amaçla, kullanıcı davranışını gösteren çerezler ya da benzer teknolojileri kullanıyoruz.
Evet
Hayır
Pazarlama kampanyalarımızı sizin ihtiyaçlarınıza uygun olarak düzenleyebilmek için Web sitemize nereden geldiğiniz ve reklamlarımızla etkileşiminize dair bilgileri topluyoruz. Bu sadece reklamlarımızı değil içeriklerimizi de sizin ihtiyaçlarınıza göre şekillendirmemize yardım ediyor. Pazarlama iş ortaklarımız bu bilgileri kendi platformlarında hesabınızı/ profilinizi kişiselleştirmek için kullanırlar.
Evet
Hayır
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncel olmadığı için web sitemizi ziyaret ederken sorun yaşayabilirsiniz. Doğru ve sorunsuz bir kullanım için aşağıdaki tarayıcı seçeneklerinden birini kullanmanızı öneriyoruz.