Flag

Bulut Bezeler

Yaklaşık 30 - 32 adet
Orta
100 dk.
Çikolatalı bademli beze tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Beze
0,5 su bardağıbadem-bütün
2yumurta akı
1 su bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
3 yemek kaşığıDr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Süslemek için
40 gbitter çikolata

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
1

Ön hazırlık

Bademleri sıcak suda 15-20 dakika bekletip kabuklarını soyun ve bıçak yardımı ile iri şekilde dilimleyin. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 130 °C

Turbo pişirme: 120 °C

2

Bezenin hazırlanışı

Yumurta aklarını cam veya çelik bir çırpma kabına alın, mikserin en yüksek devrinde 3 dakika çırpın. Pudra şekeri ve şekerli vanilini karıştırın, çırptığınız yumurta aklarına 3 seferde ekleyerek orta devirde toplam 2 dakika çırpın. Çikolata parçaları ve bademleri ekleyip kaşık yardımı ile karıştırın. Karışımdan 1 çay kaşığı alıp fırın tepsisine ikinci bir kaşık yardımı ile sıyırın. Karışımın tamamını bu şekilde paylaştırın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Fırından çıkarıp pişirme kağıdı ile birlikte tepsiden alın ve soğumaya bırakın.

3

Süsleme ve servis

Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurup ucunu makas ile kesin. Bezelerin üzerini süsleyip çikolata donuncaya kadar bekletin ve servis yapın.