Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Çerezli Vitalis Bar

(0)
5 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Çam fıstığı, badem ve bal ile hazırlanan lezzetli barlar.

Yaklaşık 15 - 20 dilim

çok pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Çerezli Vitalis Bar

İç malzeme:

1 su bardağı kabuksuz badem
1 çay bardağı çam fıstığı
1 yumurta akı
1 tatlı kaşığı toz şeker
2,5 yemek kaşığı bal
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1,5 - 2 su bardağı Dr. Oetker Vitalis Turna Yemişli (Cranberry) - Kabak Çekirdekli Kavrulmuş Çıtır Müsli
1,5 yemek kaşığı un

Kalıp:

Dikdörtgen kalıp (25x30 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Bademleri bıçak yardımı ile şeritler şeklinde 3-4 parçaya kesin. Çam fıstıklarını yapışmaz yüzeyli tavaya alın ve orta ateşte sürekli karıştırarak 2-3 dakika kavurun. Bademleri ilave edin, hafif pembeleşinceye kadar yaklaşık 2-3 dakika daha kavurun. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Karışımın hazırlanışı ve pişirme

Yumurta akını çırpma kabına alın. Üzerine toz şeker, bal, şekerli vanilin, hazırladığınız çam fıstığı ile bademi ve müsliyi ilave edip kaşık ile karıştırın. Unu ilave edin ve iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı kalıba alın, kaşık yardımı ile tabana yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika

Süre sonunda fırından çıkarın. 5 dakika sonra bıçak yardımı ile dilimleyin ve pişirme kağıdından ayırıp servis tabağına sıralayın. Soğuduktan sonra servis yapın.