Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Cevizli Ayvalı Turta

(0)
5 5 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Ayvalı cevizli dolgusu ile nefis bir turta tarifi.

Yaklaşık 12 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Cevizli Ayvalı Turta

Dolgu:

2 adet ayva (orta boy)
1 çay bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı iri kırılmış ceviz

Hamur:

200 g yumuşak margarin
1 çay bardağı toz şeker
2 yumurta sarısı
0,5 çay bardağı su
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
3 - 3,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu

Üzeri için:

2 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 26 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Ayvaların kabuklarını soyup rendeleyin. Rendelenmiş ayva ve toz şekeri tencereye alıp orta ateşte arada karıştırarak suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp tarçın ve cevizi ekleyin, karıştırın ve soğumaya bırakın. Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Margarin, toz şeker, yumurta sarıları, su ve şekerli vanilini derin bir kaba alın. Üzerine un ile hamur kabartma tozunu eleyerek ilave edin ve iyice yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya bölün. Bir parçasını kalıbın tabanına yayın. Üzerine, kenarlardan 1 cm boşluk bırakarak ayvalı karışımı döküp yayın. İkinci hamuru pişirme kağıdı üzerine alıp eliniz ile 26 cm çapında yayın. Pişirme kağıdı üstte kalacak şekilde ayvalı karışımın üzerine kapatın. Hamurun üzerindeki kağıdı çıkartın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika

Fırından çıkartıp 10 dakika sonra üzerine pudra şekeri serpin. Soğutup dilimleyerek servis yapın.