Flag

Cevizli Karamelli Pasta

Yaklaşık 8 dilim
Zor
180 dk.
Çikolata parçalı puding dolgulu pasta.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dr. Oetker Tradition Serisi Kelepçeli Kalıp (Ø 18 cm)

Malzemeler

Hamur
1 su bardağıun
1 yemek kaşığıDr. Oetker Buğday Nişastası
2 yemek kaşığıDr. Oetker Kakao
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
4yumurta
0,5 su bardağıesmer şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
Dolgu
1 poşetDr. Oetker Çikolata Parçalı Puding
2 su bardağısüt
0,5 su bardağıiri kırılmış ceviz
Islatmak için
1 çay bardağıılık süt
1 çay kaşığıçözünebilir kahve
1 tatlı kaşığıtoz şeker
Krema
3 yemek kaşığısıcak su
1 çay kaşığıçözünebilir kahve
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
1,5 çay bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
Süslemek için
1 çay bardağıtoz şeker
30 gtereyağı
0,5 çay bardağıkrema
1 su bardağıiri kırılmış ceviz

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Buğday Nişastası
Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Çikolata Parçalı Puding
Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
1

Ön hazırlık

Kalıbın tabanına pişirme kağıdını serin ve kenarlarını margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un, nişasta, kakao ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Yumurta ve esmer şekeri ayrı bir çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine şekerli vanilin ve elediğiniz un karışımını ilave edip orta devirde 2 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Kalıptan çıkarın ve üstteki bombeli kısmını kesip çıkarın. Keki bıçak ile enlemesine üçe kesin.

3

Dolgunun hazırlanışı

Sütü bir tencereye alın ve üzerine puding poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.

4

Şekillendirme

1 çay bardağı ılık sütü bir kaseye alın, kahve ve toz şekeri ekleyip eriyinceye kadar karıştırın. Kekin ilk katını servis tabağına alın ve kahveli sütün 1/3'ü ile ıslatın. Üzerine pudingin yarısını yayın ve cevizin yarısını serpin. Üzerine ikinci kat keki kapatın ve kalan kahveli sütün yarısı ile ıslatın. Kalan pudingi yayın ve ceviz parçaları sıralayın. Son katı kapatın ve kalan kahveli süt ile ıslatın. Buzdolabında 1 saat bekletin.

5

Kremanın hazırlanışı

3 yemek kaşığı sıcak su ve 1 çay kaşığı kahveyi bir bardağa alıp kaşık ile karıştırın. Kahveli suyu ve 1,5 çay bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine krem şanti poşetini boşaltın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3-4 dakika çırpın. Hazırladığınız krema ile pastayı kaplayın. Bir tatlı kaşığının tersi ile kremanın üzerinde şekiller oluşturun. Buzdolabına alın.

6

Süsleme ve servis

Toz şekeri çelik bir tencereye alın ve düşük ısıdaki ocakta karıştırmadan eritin. Şeker eriyip karamel rengi olunca tereyağını ekleyin ve karıştırın. Kremayı ilave edin ve 1 dakika boyunca karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp bir kaseye aktarın ve arada karıştırarak soğutun. Pastanın üzerine ceviz parçalarını serpin. Üzerine karamel sosu döküp dilimleyerek servis yapın.