Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Cevizli Rulolar

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Cevizli çörek tariflerinin en güzeli! İç malzemesinde soğan, maydanoz, karabiber var. Nefis lezzetli, mayalı bir tarif.

Yaklaşık 20 adet

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Cevizli Rulolar

Hamur:

4 - 4,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
1 tutam toz şeker
2 çay kaşığı tuz
100 g yumuşak margarin
1 su bardağı ılık süt
1 yumurta (orta boy)
1 yumurta akı

Dolgu:

3 adet kuru soğan (orta boy)
0,5 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı ince kırılmış ceviz
1 demet maydanoz (ince doğranmış)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzeri için:

1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı süt

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Unu eleyin, maya, tuz ve toz şekeri ekleyip kaşıkla iyice karıştırın. Margarin, süt, şekerli vanilin, yumurta ve yumurta akını ilave edin. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun. Üzerini kapatın ve ılık ortamda 40-45 dakika bekletin.

2

Dolgu

Soğanları küçük küpler şeklinde doğrayıp yarım çay bardağı sıvı yağ ile hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Ceviz, maydanoz, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırarak 1-2 dakika daha kavurun. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

3

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C

4

Şekillendirme ve pişirme

Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun ve 2 eşit parçaya bölün. Her birini unlanmış tezgahta 0,5 cm kalınlığında açın ve üzerlerine 2 yemek kaşığı sıvı yağı sürün. Üzerlerine dolgu malzemesini yayın ve her birini rulo şeklinde sarın. Ruloları bıçak ile 2-3 cm genişliğinde kesin. Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine sıralayın. Yumurta sarısı ve sütü çatal ile çırpın ve bir fırça yardımı ile hamurların üzerine sürün. 20 dakika bekletip pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika

Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.