Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Çiçek Kurabiye

(0)
4 13 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Hamuru çok kolay hazırlanıp krema sıkma torbasına doldurulur ve sıkılarak şekillendirilir. Malzemesi az olup temel bir hamurdur.

Yaklaşık 25 - 30 adet

çok pratik 20 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Çiçek Kurabiye

Hamur:

2 yumurta (orta boy)
150 g yumuşak margarin
1 su bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
2 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Yumurta, margarin, pudra şekeri ve şekerli vanilini mikser ile 2 dakika çırpın. Üzerine un ve hamur kabartma tozunu ekleyip 1-2 dakika daha çırpın.

Hamuru yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurup fırın tepsisine küçük çiçekler şeklinde sıkın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika

Fırından çıkardığınız kurabiyeleri tepsiden alın ve soğumaya bırakın.