Flag

Çiçek Lolipoplar

Yaklaşık 6 adet
Orta
50 dk.
Bu lolipopları hazırlarken çok eğleneceksiniz.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dr. Oetker 6'lı Çiçekli Lolipop Kurabiye Kalıbı

Malzemeler

Hamur
2yumurta
1 çay bardağıtoz şeker
1 tutamtuz
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Limon
1 su bardağıun
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Kakao
1 tatlı kaşığısu

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Kakao
1

Ön hazırlık

Picture - Cicek-Lolipoplar-haz.1.jpg

Kalıbı margarin ile iyice yağlayın ve unlayın. Çubukları şekillerin yarılarına kadar gelecek şekilde çukurlara oturtun. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Yumurtaları mikser ile 1 dakika çırpın. Üzerine toz şeker, tuz, şekerli vanillin ve limon aromasını ilave edip 2 dakika daha çırpın. Unu eleyip ekleyin ve mikserin düşük devrinde 1 dakika daha çırpın.


Ayrı bir kaba hamurdan 2 yemek kaşığı alın, 1 tatlı kaşığı su ve kakaoyu ekleyip çırpın.


Picture - Cicek-Lolipoplar-haz.2.jpg

Beyaz hamuru kaşıkla kalıplara paylaştırın.


Picture - Cicek-Lolipoplar-haz.3.jpg

Kakaolu hamuru pişirme kağıdından hazırladığınız huninin içine doldurun, huninin ucunu makas ile ince kesin, beyaz hamurların üzerine spiral şeklinde sıkın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 12 dakika


Fırından çıkarıp 10 dakika bekletin, lolipopları kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.