Flag

Çikolata Aşkı

2 - 4 kişilik
Orta
30 dk.
Gourmet kakao ve çikolata parçaları ile hazırlanan sevgililer günü tartı.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Tart kalıbı (Ø 15 cm)

Malzemeler

Hamur
1,5 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Gourmet Kakao
0,5 çay bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
50 goda sıcaklığında tereyağı
2 - 3 yemek kaşığısu
1yumurta sarısı
Dolgu
1 su bardağıkrema (%35 yağlı)
1 su bardağısüt
1 poşetDr. Oetker Gourmet Kakao
1 çay bardağıtoz şeker
2,5 - 3 tatlı kaşığıDr. Oetker Mısır Nişastası
1 paketDr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Gourmet Kakao
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Gourmet Kakao
Picture - Dr. Oetker Mısır Nişastası
Picture - Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin veya tereyağı ile yağlayın. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Unu bir kaba alın. Üzerine gourmet kakao, pudra şekeri, şekerli vanilin, tereyağı, su ve yumurta sarısını ekleyip yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parça alın ve merdane ile 3-4 mm kalınlığında açın. Kalp şeklindeki kurabiye kalıbı ile 2 adet kalp çıkarın ve fırın tepsisine alın. Kalan hamuru büyük hamur ile birleştirin ve tart kalıbının içine eliniz ile hafifçe bastırarak yayın. Çatal ile birçok yerinden delin, dondurucuya alın ve 5 dakika bekletin. Süre sonunda kalp şeklindeki kurabiyeler ile birlikte fırına alın ve pişirin. Kalp kurabiyeleri pişirmenin 10. dakikasında fırından çıkarın.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Tartı fırından alın, 20 dakika bekletin ve dikkatlice kalıptan çıkarın.

3

Dolgunun hazırlanışı

Krema ve sütü bir tencereye alın. Üzerine gourmet kakao, toz şeker ve mısır nişastasını ilave edip iyice karıştırın. Orta ısıdaki ocağa alın ve karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın, çikolata parçalarını ilave edip eriyinceye kadar karıştırın ve soğumaya bırakın.

Soğuyan tartı servis tabağına alın. Oda sıcaklığına gelen dolguyu tartın içerisine alın, üzerini düzeltin ve buzdolabında 2 saat bekletin.

Üzerine kalp kurabiyeleri yerleştirin ve servis yapın.