Flag

Çikolatalı Ahududulu Kup

Yaklaşık 4 - 5 kup
Orta
200 dk.
Çikolatalı Antep fıstıklı puding, çikolata parçalı kek ve ahududulu sos ile hazırlanan kup.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kalıp (16x28 cm)

Malzemeler

Kek
1 çay bardağıun
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Mısır Nişastası
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Kakao
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
50 gtereyağı
2 yemek kaşığıDr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
1yumurta
0,5 çay bardağıtoz şeker
0,5 çay kaşığıDr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Vanilya
Sos için
1 su bardağıahududu
0,5 çay bardağıtoz şeker
Puding
1 poşetDr. Oetker Çikolatalı Antep Fıstıklı Puding
2,5 su bardağısüt
Süslemek için
ahududu

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Mısır Nişastası
Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Picture - Dr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Vanilya
Picture - Dr. Oetker Çikolatalı Antep Fıstıklı Puding
1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Kekin hazırlanışı

Un, nişasta, kakao ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Tereyağı ve çikolata parçalarını küçük bir tencereye alın. İçi su dolu başka bir kabın üzerine oturtun. Kısık ateşte arada karıştırarak çikolata ve tereyağı eriyinceye kadar bekletin. Ocaktan alıp 5 dakika bekletin. Yumurta ve toz şekeri bir çırpma kabına alıp 1 dakika çırpın. Üzerine vanilya aroması ve eritilmiş tereyağlı çikolatayı ekleyip 1 dakika daha çırpın. Un karışımını ilave edip düşük devirde 1 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika


Keki fırından çıkarıp soğumaya bırakın. İyice soğuduktan sonra elinizle ufalayın.

3

Sosun hazırlanışı

Ahududu ve toz şekeri küçük bir tencereye alın ve orta ateşte arada karıştırarak reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

4

Pudingin hazırlanışı

Sütü bir tencereye alın ve üzerine puding poşetini boşaltın. Sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısıp 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp aralara ufalanmış kek ve ahududulu sos koyarak kuplara doldurun. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.

5

Süsleme ve servis

Kupları buzdolabından çıkarıp üzerlerini ahududu ve arzuya göre taze nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.