Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Çikolatalı Ahududulu Kup

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Çikolatalı Antep fıstıklı puding, çikolata parçalı kek ve ahududulu sos ile hazırlanan kup.

Yaklaşık 4 - 5 kup

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Çikolatalı Ahududulu Kup

Kek:

1 çay bardağı un
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Mısır Nişastası
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Kakao
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
50 g tereyağı
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Çikolata Parçaları
1 yumurta (orta boy)
0,5 çay bardağı toz şeker
0,5 çay kaşığı Dr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Vanilya

Sos için:

1 su bardağı ahududu
0,5 çay bardağı toz şeker

Puding:

1 poşet Dr. Oetker Çikolatalı Antep Fıstıklı Puding
2,5 su bardağı süt

Süslemek için:

ahududu

Kalıp:

Dikdörtgen kalıp (16x28 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Kekin hazırlanışı

Un, nişasta, kakao ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Tereyağı ve çikolata parçalarını küçük bir tencereye alın. İçi su dolu başka bir kabın üzerine oturtun. Kısık ateşte arada karıştırarak çikolata ve tereyağı eriyinceye kadar bekletin. Ocaktan alıp 5 dakika bekletin. Yumurta ve toz şekeri bir çırpma kabına alıp 1 dakika çırpın. Üzerine vanilya aroması ve eritilmiş tereyağlı çikolatayı ekleyip 1 dakika daha çırpın. Un karışımını ilave edip düşük devirde 1 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika

Keki fırından çıkarıp soğumaya bırakın. İyice soğuduktan sonra elinizle ufalayın.

3

Sosun hazırlanışı

Ahududu ve toz şekeri küçük bir tencereye alın ve orta ateşte arada karıştırarak reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

4

Pudingin hazırlanışı

Sütü bir tencereye alın ve üzerine puding poşetini boşaltın. Sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısıp 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp aralara ufalanmış kek ve ahududulu sos koyarak kuplara doldurun. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.

5

Süsleme ve servis

Kupları buzdolabından çıkarıp üzerlerini ahududu ve arzuya göre taze nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.