Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Çikolatalı Ananaslı Pasta

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Ananas ve badem dolgulu, çikolata kaplı bademli pasta.

Yaklaşık 10 - 12 dilim

çok pratik 20 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Çikolatalı Ananaslı Pasta

Hamur:

1 su bardağı un
0,5 çay bardağı Dr. Oetker Mısır Nişastası
4 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
125 g yumuşak margarin
1,5 çay bardağı toz şeker
4 yumurta (orta boy)
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

Dolgu:

1 paket Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
50 g yumuşak margarin
1,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 su bardağı küp şeklinde doğranmış konserve ananas
0,5 su bardağı badem-bütün

Süslemek için:

kırılmış Antep fıstığı
70 g bitter çikolata
15 - 20 adet badem-bütün

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un, mısır nişastası, kakao ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Margarin ve toz şekeri ayrı bir kaba alın ve mikser ile 2 dakika çırpın. Yumurta ve şekerli vanilini ilave edip 2 dakika daha çırpın. Unlu karışımı 2 seferde ekleyerek düşük devirde toplam 1 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika

Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Kalıptan çıkarıp enlemesine ikiye kesin.

3

Dolgunun hazırlanışı

Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Kekin ilk katını servis tabağına alın. Üzerine pasta kremasından bir miktar sürüp ananas ve bademlerin yarısını yayın. İkinci kat keki üzerine kapatıp pastayı kalan pasta kreması ile kaplayın. Kalan badem, ananaslar ve Antep fıstığı ile süsleyip buzdolabında 1-2 saat bekletin.

4

Süsleme ve servis

Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Bademleri bu çikolataya bulayıp pişirme kağıdı üzerine sıralayın ve donuncaya kadar bekletin. Bademleri de pastanın üzerine sıralayıp dilimleyerek servis yapın.