Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Çikolatalı Bademli Biscotti

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Klasik İtalyan bisküvisi. Kıtır kıtır ve nefis bir lezzet.

Yaklaşık 25 - 30 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Çikolatalı Bademli Biscotti

Malzemeler:

100 g badem-bütün
2 yumurta akı
1 su bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
3 - 4 yemek kaşığı süt
250 g tam buğday unu
2 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1,5 çay bardağı Dr. Oetker Çikolata Parçaları

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Bademleri sıcak suda 10-15 dakika bekletin. Suyunu süzün, kabuklarını soyun ve bıçak ile enlemesine ortadan ikiye bölün. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Yumurta aklarını çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine toz şekeri ilave ederek 1 dakika daha çırpın. Şekerli vanilin ve sütü ekleyip mikserin düşük devrinde kısa bir süre çırpın. Un ve hamur kabartma tozunu ekleyip yoğurun. Hamuru unlanmış tezgaha alın, badem ve çikolata parçalarını ilave edip tekrar yoğurun. 2 eşit parçaya bölün ve her birini 20 cm uzunluğunda rulo şekline getirin. Fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika

Fırından çıkarıp 10 dakika soğumaya bırakın. Fırını kapatmayın. Bir bıçak ile 1,5 cm genişliğinde dilimleyin. Tekrar tepsiye sıralayın ve aynı fırın ayarında 5-10 dakika pişirin. Fırından çıkarıp 5 dakika bekletin, üzerlerini bir mutfak havlusu ile kapatın ve soğumaya bırakın.